Laupäeval, 4. septembril kell 11-15 toimub Haapsalu vanalinnas Gurmeeturg, kus tippkoka Angelica Udekülli juhtimisel saab tasuta toitu degusteerida ning osta kohalike ettevõtjate toodangut.
Igal täis- ja pooltunnil pakutakse tasuta degustatsioone – kokku valmib kuus eriilmelit rooga.
Peamenüü paneb kokku Angelica Udeküll koos Haapsalu kutsehariduskeskuse kokaõpilastega. Kalamenüü eest vastutab Demo Kaev, kes õpetab kogu päeva jooksul kõigile huvilistele ka kala fileerimist.
Degustatsioonid:
11.30 Kalamenüü
12.00 Peamenüü
12.30 Kalamenüü
13.00 Peamenüü
13.30 Kalamenüü
14.00 Peamenüü
Kogu päeva jooksul kl 11– 15 on avatud suur kohaliku toidu turg, võimalik on nii tooteid degusteerida kui ka kaasa osta.
Gurmeeturul osalevad:
– Oosaare talu (vürtsmoosid, taimeteed, pestod, hummused)
– Läänemaa OTT (hapendatud köögiviljad, vutimunad, tomatimahl)
– Karu talu (värsked köögiviljad ja nendest valmistatud toormahl)
– Eesti Seenefarm (austerservikud, shiitake seened ja seenepasteet)
– Kirimäe ürdiaed (taimeteed)
– Tuulingu talu (õunad, ploomid, pirnid)
– Tänava talu (siirupid ja neist kohapeal valmistatud kokteilid)
– Roberti Mesi (meetooted)
– Toht Brewery (käsitööõlu)
– Müüriääre kohvik (chiabattad ja värsked salatid)
– Maiu söögituba (Nõmmiku talu piimatooted, küpsetised ja kohv)
– Tubri talu (kitsepiimast jogurt, kohupiim ja juustud)
– Linnamäe lihatööstus (erinevad snäkid ja äkised)
– Otto talu (kartuli- ja räimevorst)
– Dirhami kalatööstus (pakendatud lõhetooted ja kohapeal valmivad ampsud)
– Puise Nina Talu (kalakotletid, külmsuitsu vimmafilee, suitsukalasalat, praekala ampsud, suitsukala)
– Paisumaa talu (suitsukala)
– Suitsukala maja (suitsukala)
Sündmust korraldavad: SA Läänemaa, MTÜ Kodukant Läänemaa, MTÜ Läänemaa Rannakalanduse Selts.Projekti rahastatakse LEADER programmist, Euroopa Regionaalarengu Fondist ja EMKF meetmest „Kalanduspiirkonna kohaliku arengustrateegia rakendamine“.