Kui jook maitseb nagu “põhjaranniku kalalaev”, siis on see hea või halb? Ainsa eestlasena rahvusvahelises kange alkoholi hindamise žüriis töötav, Haapsalus vinoteeki Mulliga ja Mullita pidav Aare Karolin on loksanud sadu jooke ja need siis välja sülitanud. Isegi, kui maitseb hästi.
Igal aastal saavad kokku umbes 60 inimest üle maailma, et hinnata kangeid piiritusejooke, brändisid, likööre, marjaveine ja kokteile. Žüriiliikmed nuusutavad ja maitsevad ligi tuhandet jooki. 24. ja 25. juunil olid maailma parimad alkoholitundjad taas Saksamaal Neustadtis, Aare Karolin nende seas.
Selleks ei pea jook lõhnama kala järele – piisab vähemast, et tunnustusest ilma jääda –, aga kui juba nii hullusti lõhnab, siis pole sel lootustki. Eesti üks tuntumaid joogikoolitajaid ja degusteerijaid Aare Karolin kirjutas sel jaanipäeval Neustadtis peetud Meninger’s International Spirits Award võistlusel hindamislehele ühe gini kohta just need sõnad – põhjaranniku kalalaev. See oli hävitav hinnang.
Pikemalt loe põhjalikku artiklit joogimaitsja elust Maalehest.