Läänlane
Tulemusi ei leitud
Vaata kõiki tulemusi
  • Läänemaa
  • Krimi ja pääste
  • Eesti
  • Sport
  • Kultuur
  • Majandus
  • Varia
  • Reklaamtekst
  • Välismaa
Läänlane
Tulemusi ei leitud
Vaata kõiki tulemusi
  • Läänemaa
  • Krimi ja pääste
  • Sport
  • Kultuur
  • Majandus
  • Eesti
  • Varia
  • Tarbija
  • Reklaamtekst
Avaleht Eesti

Veterinaar- ja toiduamet tegi listeeria tüve ST1247 esinemise kahtluse tõttu täiendavad ettekirjutused

Läänlane
24/10/2019
A A
0
Jaga FacebookisJaga Twitteris

Amet on haigusepuhanguid põhjustanud listeeria tüve ST1247 esinemise kahtluse tõttu teinud ettekirjutused AS M.V.Wooli Vihterpalu tootmisüksusele ning OÜ Peetsmanile.

Veterinaar- ja toiduameti (VTA) peadirektori asetäitja Olev Kalda selgitas, et arvestades selle aasta suvel teostatud sekveneerimise tulemusi, mille käigus uuriti ka eelmisel aastal leitud listeeriabaktereid, ning ettevõtete viimaste kontrollide ja proovivõttude tulemusi, kus tuvastati listeeriabakter mõlema ettevõtte puhul, oli vajalik täiendavate meetmete rakendamine tarbija kaitsmiseks.

“Nii AS M.V.Wool Vihterpalu tootmisüksusele kui OÜ Peetsmanile on ettevaatusabinõuna kehtestatud nõndanimetatud listeeria nulltolerants, ehk ettevõttest väljastatav toodang ei tohi sisaldada listeeriat,” selgitas Kalda. OÜ Peetsman on ametile teadaolevalt ostnud toorainet ainult M.V.Woolilt „Oleme saatelehtede põhjal välja selgitanud, et Tartumaal asuv ettevõtte OÜ Peetsman on ostnud toorainet ainult M.V.Wooli Harku tehasest. Samuti jõuab tooraine Vihterpallu Harku tehasest,“ kirjeldas Kalda.

LOE KA:

Oktoobris M.V.Wooli tehasest leitud listeeriabakter pärineb ohtlikust tüvest

Veterinaar- ja toiduamet peatab tegevuse M.V.Wooli tehastes

Amet jätkab tihendatud kontrollide teostamist kalakäitlejate sektoris ning nõuete rikkumise tuvastamisel võtab kasutusele vajalikud meetmed toidu ohutuse tagamiseks. Ettevõtjatele tuletab amet meelde, et käitleja vastutab toidu ohutuse tagamise eest. Turuleviidav toit peab olema ohutu inimese tervisele ning olema nõuetekohane. Toidus ei tohi olla selle omadusi halvendavaid või inimese tervist ohustavaid parasiite, kahjureid ega võõrkehi.

Tarbijatele paneb amet südamele, et riskirühma kuuluvad inimesed peaksid vältima ebapiisavalt kuumtöödeldud ja põhiliseks listeeriabakteri levikufaktoriks oleva toore liha, kala ja toorpiima tarbimist. Ka juhul kui tooteid säilitatakse liiga kaua ja liiga soojas külmkapis, võib see põhjustada listeeria ülemäärast kasvu, kuna bakter on arenemisvõimeline ka madalatel temperatuuridel. Hoiduda tuleb toodetest, mis on ületanud säilimistähtaja.

Tagid: AS M.V.WoolilisteeriaST1247
Jaga7Säutsu
Eelmine postitus

VIDEO: Aasta Sindi paisu langemisest – kalad on kärestikus tagasi

Järgmine postitus

Läänlastel oli hõbedane motokrossiaasta

Samal teemal

Eesti

Oktoobris M.V.Wooli tehasest leitud listeeriabakter pärineb ohtlikust tüvest

04/12/2019
Eesti

Veterinaar- ja toiduamet peatab tegevuse M.V.Wooli tehastes

25/11/2019
Järgmine postitus

Läänlastel oli hõbedane motokrossiaasta

Palun logi sisse , et ühinda aruteluga
Läänlane.ee

Saada artikkel, fotod, vihje, reklaamisoov või niisama hea mõte aadressil ivar@laanlane.ee. Tel 5680 4407.

Reklaambännerite hind kokkuleppel. Bänneri valmistamine tasuta.

OÜ Läänlane
Registrikood 12089011

Kasutustingimused

Rubriigid

juuni 2025
E T K N R L P
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
« mai    

© 2022 laanlane.ee

Cleantalk Pixel
Tulemusi ei leitud
Vaata kõiki tulemusi
  • Läänemaa
  • Krimi ja pääste
  • Eesti
  • Sport
  • Kultuur
  • Majandus
  • Varia
  • Reklaamtekst
  • Välismaa

© 2022 laanlane.ee