Maalehes: Läänemaa mees, kes magas öösiti vaid tund või kaks

Uneapnoe on tõsine haigus, mis murrab tugevaid mehi ja muudab nende elu kannatusterikkaks. Läänemaa mees Arvo Kirs, kes on aastakümneid unehäirete ja hingamisseiskumistega võidelnud, räägib Maalehele oma loo.

“Ma kartsin voodisse minna, sest teadsin, et hakkab see jama pihta,” ütleb 73aastane Arvo Kirs. Kirs on enamiku oma elust une­apnoed talunud. Kuidas ta sellele vastu on pidanud, paneb kõrvaltvaataja hämmastama.

“Kujuta ette, mees, kui sa ei maga – magad ööpäevas tund või kaks,” räägib ta. “Oled kõva mees, käid nädala niimoodi. Oled veel kõvem, käid kuu. Aga siis hakkab tulema – iga asi ärritab, vihastab. Sa pead suruma oma tunded maha. Peres ka võib juhtuda, et pauguga lõpp, ja kõik. Sa pead end kogu aeg tagasi hoidma.”

Pikemalt loe Maalehest, kus oma loo räägib ka 43-aastane mees, kes kannatab samuti uneapnoe tõttu. 

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.