Reedel ja laupäeval saab külastada reoveepuhasteid

Reedel ja laupäeval saavad huvilised külastada Eesti reoveepuhasteid, kus tutvustatakse, kuidas reoveest saab jälle puhas vesi.

Eesti Vee-ettevõtete Liit (EVEL) kutsub huvilisi 24. ja 25. mail toimuvatele avatud reoveepuhastite päevadele. Avatud uste päeval saab näha, kuidas tarbitud vesi jõuab reoveepuhastisse ja milliseid põnevaid tehnoloogilisi lahendusi kasutatakse selleks, et reoveest saaks jälle puhas vesi, mida võib julgelt keskkonda tagasi suunata. Saab näha, millisel viisil eraldatakse reoveest sete ja mida sellega edasi tehakse.

„Kindlasti kuuleb huvitavaid lugusid reoveepuhasti töös ettetulevatest üllatustest ja näeb asju, mida inimesed on kanalisatsiooni visanud/kaotanud (nt aluspesu, prillid, ehted, raha jpm),“ ütles EVEL tegevjuht Pille Aarma. Kuulsust on kogunud AS Pärnu Vesi sellealane väljapanek.

Avatud uste päevaga on ühinenud: AS Tallinna Vesi, AS Emajõe Veevärk, OÜ Jõgeva Veevärk, OÜ Kose Vesi, AS Matsalu Veevärk, AS Pärnu Vesi, OÜ Saarde Kommunaal, AS Viimsi Vesi, AS Võru Vesi, AS Haapsalu Veevärk ja AS Tartu Veevärk. Ettevõtete nimekiri võib veel täieneda.

Täpsemat infot leiab EVEL kodulehelt.

Et huvilistel oleks lihtsam puhasti õiget asukohta leida, siis on koostatud kaart täpsete asukoha koordinaatidega.

Võimalik on kokku leppida külastus ka mõneks muuks sobivaks kuupäevaks. Sel juhul tuleb ühendust võtta konkreetse vee-ettevõttega.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.