Pusku turismitalus peeti nädalavahetusel kalahakkliha valmistamise võistlust

Nädalavahetusel toimus Pusku külas kunagises Lääne Kaluri puhkebaasis tõeline kalahakkliha taassünd. Mõnusalt hubaseks renoveeritud Pusku turismitalu köögis ja saalis valmisid maitsvad road.

Haapsalu kutsehariduskeskuse noorkokad ja õpetaja Airi Trevonen, Kiviküla külavanem Katrin Päevakene ja Nurme bistroo peakokk Demo valmistasid toite kohalikust kalahakklihast. Võistlus sai alguse peremees Indrek Loo ideest hakata tootma meie kohalikust valgest kalast hakkliha.

Nii korraldaski ta noortele kokkadele väljakutse, asja tegi põnevaks see, et võistlusse kaasati ka kogenud kokad. Võisteldi kalavorsti, kalakotlettide- ja fantaasiavoorus.

Toite hindas nii asjatundjatest kokku pandud žürii kui ka rahvas. Põnevust jagus, kuna hindamise lõpuni jäi saladuseks valmistaja.

Võistlus oli väga tasavägine. Siiski noppis kogenud kokk Demo parima fantaasiatoote ja parima hakklihatoote tiitli ja viis koju ka parima kalatoote tiitli.

Parima vorstitoote tiitel läks noorkokkadele Loik Robert Rainile ja Pullerits Svenile. Palju õnne võitjatele!

Eva Rahv
MTÜ Kodukant Läänemaa
Kohaliku toidu spetsialist

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.