Haapsalu noorte huvikeskus peab homme kultuurikeskuses 70. sünnipäeva suure kokkusaamisega

Homme, 14. mail kell 18 oodatakse kõiki kultuurikeskuse teatrisaali suurele sünnipäevakontserdile “Kokkusaamine”, kus saavad kokku Haapsalu noorte huvikeskuse 11 huviringi ja nelja noortekeskuse tänased ja eilsed noored ja juhendajad. Pärast kontserti saab torti süüa ja hetke jäädvustada fotonurgas.

Haapsalu huvihariduse algusest täitub 70 aastat. Ei leidu vist ühtegi linnaelanikku, kes poleks kohaliku huvitegevusega kokku puutunud. Palju on neid, kes ise lapsena mõnes ringis käisid ja nüüd oma last või lapselapsi sinna viivad. Eri ringide tegevustes osaledes on üles kasvanud mitu põlvkonda.

Kuigi 1949. aastal alustanud Pioneeride maja tähtsaimaks ülesandeks oli nõukogude ideoloogia juurutamine noortes, siis osalemine rahvatantsus või käsitööringis andis võimaluse oma rahvusliku kultuuri säilitamisel kaasa lüüa. Spordiga seotud tegevused arendasid kehaliselt, filateelia- või raamatusõprade ring avardasid silmaringi, tehnoloogiaringides arendati käteosavust ja nutikust. Veel seitsmekümnendatel oli igal lapsel kohustus vähemalt ühes huviringis osaleda.

Tänapäeva infotehnoloogia kultuse ja valikute vabaduse ajastul ei ole õnneks laste isetegemise huvi kuhugi kadunud. Seda kinnitab sügiseti ringinimekirjade kiire täituvus. Enamasti on soovijaid rohkem kui rühmades kohti.

Haapsalu noorte huvikeskus alustas oma 70. juubeli tähistamist 10. mail avatud vabaõhunäitusega kultuurikeskuse ees. Külla tuli Eesti kunsti- ja huvikoolide õpilaste loodud kunst, mis ühtekokku moodustab näituse nimega “Ilus asi”. Kokku saab näha 13 tööd rohkem kui kolmekümnelt autorilt Tartust, Tallinnast, Paidest, Kehtnast, Lihulast ja muidugi Haapsalust. Näitus jääb avatuks 26. maini.

Kõik endised töötajad on väga oodatud kontserdile ja koosviibimisele. Palume enda tulekust märku anda huvikeskus@noor.haapsalu.ee või tel 473 4036.

Kristi Erkmann
Haapsalu noorte huvikeskuse direktori kt

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.