Haapsalu kunstikooli õpilased avavad õudusplakatite näituse

Haapsalu kunstikooli õpilased avavad 17. aprillil kell 16.30 kunstikooli keldrigaleriis näituse “Mis imbub läbi seinte”. Näitusel saab näha 11 õudusplakatit, millest üheksa osaleb ka HÕFFi plakatikonkursil.

Idee sündis 2018. aasta sügisel, kui HÕFFi korraldajad võtsid meiega ühendust ja rääkisid mõttest korraldada õudusplakati konkurss. Sellest plaanist ajendatuna said plakati ideed koostöös õpetajate ja grimmeerijatega I-IV kursuse õpilastele korraldataval KunstikooliÖÖl ellu viidud. Enamik plakateid on inspiratsiooni saanud meie oma kunstikooli keldris.

Õpetaja Indrek Jetsi sõnul meeldis talle pildistamine, mis pakkus mängulist loovust ja kus õpilaste fantaasia sai lustlikul moel edeneda. Hiljem tehnilise vormistamise käigus omandati uusi oskusi.

Õpetaja Karel Rahu, kes õpetab arvutigraafikat ja plakatikujundust, hindas kogu protsessi tervikuna: “Õpilased mõtlesid kavandid, millist grimmi sooviksid, milliseid kostüüme ja rekvisiite vajavad. Kuidas pilti komponeerida, pildistada. Hiljem saadi Affinity programmis fotode järeltöötlust ning teksti kujundamist harjutada.”

Näitus jääb avatuks 11. maini ja seda saab külastada T-R 14-18 ja L 12-16.

PS! Hoiatame, et näitusel võib olla häirivaid nüansse. Näitus pole soovitatav lastele alla 12 eluaasta ja nõrganärvilistele.

Lisainformatsioon: http://www.hkk.edu.ee/

Marika Aedviir
Haapsalu kunstikooli direktor

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.