Päästjad aitas Haapsalus teepiirdest lahti sõiduauto

16. märtsil kell 03.05 teatati häirekeskusele liiklusõnnetusest Haapsalu linnas. Sõiduauto oli sõitnud kõnniteed ja sõiduteed eraldava metallpiirde otsa ning sinna kinni jäänud. Kasutades hüdraulilisi töövahendeid eemaldasid päästjad auto piiretest. Auto suutis omal jõul sündmuskohalt lahkuda. Inimesed õnnetuses vigastada ei saanud.

17. märtsil kell 21.13 sai häirekeskus teate tulekahjust Haapsalu linnas Niine tänaval. Pealtnägija sõnul tulid naabermaja korstnast leegid ning tume suits. Päästjate kohale jõudes enam korstnas leeke ei olnud, kuid tahmapõlengu tõttu suitses korsten endiselt. Päästjad kustutasid põlengu pulberkustutitega.

Päästeamet paneb majaomanikele südamele, et kutseline korstnapühkija peab eramu kütteseadmeid hooldama vähemalt üks kord viie aasta jooksul. Vajalik on hoone küttesüsteem sisepindadele kogunenud tahmast puhastada. Väljastki tuleb kütteseade kriitilise pilguga üle vaadata, kas see on talve tervelt üle elanud või vajab pottsepa parandustöid. Päästeamet koduohutuse eestseisjana soovitab kütteseadmete hooldamine alati usaldada kutselisele korstnapühkijale või pottsepale.

PÄRNUMAA

17. märtsil kell 10.51 teatati häirekeskusele tulekahjust Pärnu linnas Rääma tänaval asuvas plaadivabrikus. Teatamise hetkel olid tööstushoone katusel asuvast punkrist leegid väljas. Päästjate saabudes põles hoone katusel olev tolmufilter ja alumistes ruumides veski. Tööle rakendus ka automaatne tulekustutussüsteem. Kell 11.49 saadi põleng hoones kontrolli alla ja jätkusid punkri kustutustööd. Tulekahju likvideeriti kell 13.08. Üks kohapeal olnud inimestest sai põletushaavu ning kiirabi viis ta haiglasse.

17. märtsil kell 21.21 said päästjad teate, et Pärnu linnas Liiva külas on suur puu teele kukkunud ning ohustab mõlemal teesuunal liiklejaid. Teel liikunud kaubik oli sõitnud takistusele otsa ning selle esiklaas oli seetõttu purunenud, autojuht õnneks viga ei saanud. Päästjad likvideerisid takistuse ning vabastasid tee ohutuks liikluseks.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.