Läänemaa ettevõtteid oodatakse kandideerima konkursil “Eksporditegu 2018”

Tänavu viiendat korda välja antavale Eksporditeo auhinnale on oodatud kandideerima Lääne maakonna ettevõtted, kellel on ette näidata 2018. aastast silmapaistvaid eksporditegusid – olgu nendeks märkimisväärsed koostöölepingud, uute välisturgude vallutused või erakordne kasv ekspordimahtudes.

“Eksporditegu 2017” auhinna üleandmisest Baltic Workboatsile

KredEx Krediidikindlustuse juhatuse liikme Mariko Rukholmi sõnul on tänavune auhinna väljakuulutamine eriline just seetõttu, et erinevalt varasematest aastatest saavad ettevõtted seekord ise konkursile kandideerida ning ka rahvahääletusel on oma roll parimate väljaselgitamises. Eksporditegusid saab esitada kuni 4. veebruarini aadressil kredex.ee/eksporditegu, võitjad kuulutab KredEx Krediidikindlustus välja 13. veebruaril.

“Soovime pöörata eksporditeo auhinna väljaandmisega tähelepanu edukatele Eesti ettevõtetele, eksporti on lisaks olulisele panusele meie majandusse ka suureks eeskujuks kõigile teistele. Nii tahame tuua välja ettevõtteid, kes on näiteks kasvatanud ekspordimahte, sõlminud mõjukaid lepinguid välispartneritega või paistnud silma eestimaiste toodete ja oskusteabe ekspordiga välisturgudele,” selgitas Rukholm.

Tänavu kuulub riikliku kindlustusseltsi poolt välja antava eksporditeo auhinna žüriisse mitmeid ekspordispetsialiste, nende seas nii KredEx Krediidikindlustuse juht Erki Aamer kui ka eelmisel aastal “Eksporditegu 2017” auhinna saanud Baltic Workboatsi juhatuse liige Jüri Taal, EAS-i rahvusvahelise müügi valdkonnajuht Elar Ollik, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja teenuste osakonna juht Piret Potisepp ja rahvusvahelise kaubanduskoja ICC Eesti rahvuskomitee volikogu esimees Tiit Tammemägi. Lisaks ekspertidele saab kandidaatide poolt hääletada ka rahvažürii, kelle lemmik märgitakse konkursil samuti ära.

Eksporditegusid on võimalik esitada konkursile kuni 4. veebruarini KredEx Krediidikindlustuse kodulehel.

Välisturgudele siirduvate Eesti ettevõtetele riskide maandamise lahendusi pakkuv KredEx Krediidikindlustus annab välja eksporditeo auhinda juba alates 2014. aastast. Varasematel aastatel on auhinna pälvinud Baltic Workboats, Harju Elekter, Eesti puitmajatootjad ja E-Piim. ​

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.