Hiiumaal hukkus veoki ja sõiduauto kokkupõrkes mees

Hiiumaal oli eile raske liiklusõnnetus, milles hukkus üks ning sai viga kaks inimest.

Traagiline liiklusõnnetus juhtus kella 18.55 ajal Hiiumaa vallas Palukülas Kärdla-Käina tee 3. kilomeetril, kui omavahel põrkasid kokku Kärdlast Käina suunas liikunud Volvo veok ja Käinast Kärdla poole sõitnud Mitsubishi L200.

Kokkupõrke tagajärjel paiskus Mitsubishi teelt välja ning selle roolis olnud 48-aastane mees sai õnnetuses sedavõrd raskelt viga, et hukkus sündmuskohal.

Viga sai ka Mitsubishis kaasa sõitnud 48-aastane naine, kelle meedikud tervisekontrolliks haiglasse viisid. Õnnetuse järgselt vajas täiendavat tervisekontrolli ka veokijuht.

Sündmuskohal töötanud politseinikud selgitasid, et mõlema sõiduki rehvid vastasid nõuetele ja kõik masinates viibinud isikud olid turvavööga kinnitatud. Veoki roolis olnud mees oli kaine ja omab juhtimisõigust, Mitsubishi juhi kainus selgitatakse välja ekspertiisi käigus.

Õnnetus juhtus pimedal ajal asfaltkattega sõiduteel, mis oli äärmiselt libe ning lörtsisegune. Lubatud piirkiirus sel järsu kurviga teelõigul on 90 km/h. Liiklus oli sündmuskohal häiritud.

Kärdla jaoskonna politseinik Ketlyn Päll täpsustas, et kõik selle õnnetuse täpsemad asjaolud selgitatakse välja alustatud kriminaalmenetluse käigus, seal hulgas ennekõike see, mis tingis kahe sõiduki kokkupõrke.

Tema sõnul olid teeolud nii avariipaigas aga ka mujal Lääne-Eestis talviselt libedad, mistõttu tuleb sõitmisel olla tähelepanelik ja rahulik, hoida suuremat pikivahet, vältida järske manöövreid ning valida teeoludele vastav sõidukiirus. “Pigem sõita ettevaatlikult ja aeglasemalt, rasked teeolud eeldavad teinekord lubatust mõnevõrra aeglasemat sõidukiirust,” lisas politseinik.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.