Politsei hoiatab: must jää on muutnud teed ohtlikult libedaks

Ootamatult miinustesse langenud külmakraadid on muutnud teed äärmiselt libedaks, mistõttu palub politsei kõigil sõidukijuhtidel olla väga ettevaatlik.

Teid kattev kiilasjää on teinud tänahommikuse liiklemise kõikjal raskemaks, seda eriti Põhja ja Kesk-Eesti asulavälistel teedel. Paraku on nii Tallinna kui ka Rakvere lähistel juba juhtunud ka mitmeid libedusest tingitud liiklusõnnetusi, seni õnneks keegi neis tõsisemalt viga saanud ei ole.

“Palume liiklejatel olla hommikusi sõite ettevõttes tähelepanelikud ja tuletame meelde, et piirkiirus on võimalus mitte kohustus,” märkis PPA. “Seega palun ärge ajage libedates teeoludes liigeldes taga lubatud suurimat kiirust. Sõitke pigem aeglasemalt, rahulikult, suuremat pikivahet hoides ja möödasõite vältides.”

Musta jää oht on kõige suurem sildadel ja metsavahelistel teedel ning seda eelkõige varahommikuti. Libedust põhjustavad ka maha langenud märjad lehed, mida näiteks kõrvaltänavates nii kiiresti ära ei koristata.

One Response to "Politsei hoiatab: must jää on muutnud teed ohtlikult libedaks"

  1. mina   8. okt. 2018 at 09:04

    Selliste uudiste peale tahaks küsida, et mis on teinud Maanteeamet ja KOV-id, et musta jääga teedel oleks tagatud piisav hooldus ja libedatõrje?

    Vasta

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.