Alates juulikuust töötab Pärnumaa Ühistranspordikeskuses logistikuna Läänemaa esindaja

Alates 23. juulist asus MTÜ-s Pärnumaa Ühistranspordikeskus (PÜTK) logistikuna tööle varem Lääne maavalitsuses ühistransporti korraldanud Külliki Kübar (39).

Kübar omab aastatepikkust praktilist kogemust ühistranspordi korraldamisel, alates bussiliinide planeerimisest, sõitjate ja vedajate probleemide lahendamisest ning lõpetades riigihangete läbiviimisega, Maanteeameti ja kohalike omavalitsustega suhtlemisega.

Pärast Lihula ja Hanila valdade liitumist Pärnumaaga on ka bussiliikluse korraldamine nn Lihula ümbruse liinigrupis (vedajaks Go Bus) antud PÜTKi korraldada. Et seda tööd korralikult teha, on väga oluline kohaliku eripära, senise liinikorralduse ning sõiduvajaduste (sh Haapsalu suunal) põhjalik tundmine. Läänemaal elav logistik on oluline täiendus PÜTK asjatundjate kollektiivi.

PÜTK on alates 2015. aastast tegutsev ja kasvav organisatsioon, mis korraldab avalikku bussiliinivedu Pärnu maakonna ja linnaliinidel, omab ja opereerib uut Pärnu bussijaama ning Pärnumaa bussiinfo telefoni 17018.

Lähiaastate plaanides on maakondliku bussipeatuste taristu väljaehitamine, sh Lihulasse uue bussijaama rajamine. Samuti uute, ilma astmeteta sisenemisega busside toomine Pärnu maaliinidele alates 2019.a. ning sotsiaaltranspordi korraldamine kogu maakonnas.

Andrus Kärpuk
MTÜ Pärnumaa Ühistranspordikeskus juhataja

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.