Lihulas mängitakse kultuuripäevade ajal palju jalgpalli

Eelolev august tõotab Lihulas tulla eriti spordirohke. Lõikuskuu esimese nädalavahetuse, kui Lihula kultuuripäevade raames toimuvad Aleksander Kreegi mälestusvõistlused ja kõrgushüppevõistlus, vallutavad Lihula ka Eesti tippkergejõustiklased.

Teine kultuuripäevade nädalavahetus on aga puhtalt jalgpallurite päralt. Toimuvad võistlused naistele, noortele ja meestele.
Reedel, 10. augustil algusega kell 18 peetakse Lihula gümnaasiumi staadionil Läänemaa naiste jalgpallimeistrivõistlusi.

Võistlused viib läbi Spordiliit Läänela koostöös Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi ja Taebla Spordiklubiga. Mänge vilistab Zan Vjazemski. Huvilised võistkonnad saavad juhendiga tutvuda Spordiliit Läänela leheküljel. Registreerida tuleb võistkondadel kuni 1. augustini jaanus.getreu@mail.ee või telefonil 52 30 131.

Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi naiskonna mängijad energiaringis. F: Martin Vänt

Lisaks naiskondade medaliomanike selgitamisele on samas ka Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi tüdrukute-naiste jalgpalli 10. sünnipäeva tähistamine. 2008. aasta septembris regulaarsete treeningute ja sihipärase tüdrukute jalgpalli arendamisega alustanud klubi kutsub juubelitordile kõiki treeningutel osalenud ja klubi esindanud naismängijad ja lapsevanemaid.

Läbi kümne aasta on LLJK vormi kandnud 70 õrnema soo esindajat. Kõige enam on koduklubi nii Eesti meistrivõistluste kui ka eri turniiride mängudes esindanud Maarja Jalakas ja seda 168 korral. Esikolmikus on veel Anni Ratas 157 ja Kai Simpson 153 mänguga.

Sihipärased treeningud tõid Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubile aastal 2009 Eesti noorte meistrivõistluste pronksmedali ja hiljem veel kolm kohta esikuuikus. Lisaks on klubis treeninud tüdrukud oma kooliga hästi mänginud Eesti Koolispordi Liidu meistrivõistlustel. Kõrgeim saavutus on Lihula gümnaasiumi 2014. aasta EKSL meistritiitel 8.-9. klasside arvestuses. Lisaks veel sama kooli kuus EKSL meistrivõistluste medalit 4.-5. ja 8.-9. klasside arvestuses aastatel 2008-2012. Lisaks on medalivõiduni jõudnud tilluke Virtsu kool, seda 2012. aastal 4.-5. klasside tüdrukute arvestuses.

Laupäeval, 11. augustil jätkub Lihula staadionil jalgpallinädalavahetus aga Eesti meistrivõistluste mängudega. Algusega kell 12 võõrustab Lõuna-Läänemaa JK U13 (2006 sündinud) võistkond Eesti noorte meistrivõistluste sügisringi esimeses kohtumises Pärnu JK Vaprus noori. Lahing harjutusväljakul tõotab tulla tuline, kevadringi kohtumises suutsid lõunaläänlased võõrsil 4-1 võidu napsata.

Pärast noorte kohtumist astub võistlustulle meie Lihula Jalgpalliklubi meeskond. Algusega kell 14 pannakse pall peaväljakul mängu, kui kodumeeskonnale astub vastu Rummu Dünamo.

Jalgpallurid ootavad spordisõpru kaasa elama.

Jaanus Getreu

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.