Läänemaa sai juurde viis vabatahtlikku päästjat

Lääne piirkonnas on nüüdsest rohkem vabatahtlikke merepäästjaid. MTÜ Lääne-Eesti Vabatahtlik Reservpäästerühm sai juurde neli liiget ja Noarootsi Tuletõrjeselts ühe liikme.

Lääne-Eesti Vabatahtlik Reservpäästerühma liikmeteks said Alari Oruste, Argo Ladva, Argo Oruste ja Rasmus Ollema.

MTÜ Noarootsi Tuletõrjeseltsi hingekirjas on nüüd Indrek Nõlvak.

“Kokku on Eestis 511 vabatahtlikku merepäästjat ja PPA on sõlminud merepäästetööde lepingud 37 mittetulundusühinguga,” ütles PPA merepääste juhtivpiiriametniku Raul Ilisson. “Koostöö tulemusena on vabatahtlikud osalenud enam kui kolmandikul kõikidest merepäästesündmustest. Vabatahtlike merepäästesündmustele kaasamise tase sõltub valmisolekust ja reageerimise võimekusest, kuid see peaks lähiaastate baaseelarve suurenemisega paranema, kuna toetatakse isikupäästevahendite soetust.”

Ilissoni sõnul on koostöö tulemusena paranenud Eesti mereturvalisus ja valmisolek hädaolukordade reageerimiseks. “Seda näitab lühike teenuse ooteaeg, mis oli 2017. aastal pisut enam, kui pool tundi,” lausus ta.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.