Lihulas ja Haapsalus lustis laagris jalgpalliga 61 last

Lihulas ja Haapsalus peeti 18.-21. juunil Eesti Jalgpalli Liidu ja RIMI poolt korraldatud jalgpallilaagrid. Selliseid jalgpallilaagreid on korraldatud juba 11 aastat, toimuvad need kaks korda suvel – juunis ja augustis.

Sel aastal osalseid laagrites lapsed, kes sündinud 2006.-2011. aastal. Haapsalus on laagrid olunud üheksandat suve. Sel korral oli osalejaid 34.

Algusest peale on laagris treenerina töötanud Läänemaa spordikooli treener Aavo Tomingas. Esimestel aastatel tema kõrval ka Tallinna FC Flora treenerid Priit Adamson ja Egon Tintse. Sealt edasi juba Läänemaa JK treenerid Triin Vellemäe ja Mart Pulst.

Abitreeneritena on nende kõrval lapsi utsitamas käinud ka Läänemaa JK esindusmeeskonna mängijad Bert Rothberg, Aare Avila, Kaarel Koel.

Sellel aastal üllatas Lihula laager suure lastearvuga. F: Anni Ratas

Esimestel aastatel oli Haapsalu laagri üheks treeneriks ka Lõuna-Läänemaa JK treener Jaanus Getreu. Viimase aktiivse tegutsemise järel on kolm viimast aastat juunilaager olnud ka Lihulas. Lihulas on laagris osalejate arv iga aastaga kasvanud, selle aastal jõudis see arv 27-ni. Lihula laagris on treenerina kõik aastad töötanud Jaanus Getreu kõrval klubi naisjalgpallur Anni Ratas. Abitreeneritena aga klubist välja kasvanud eri jalgpallurid.

Nimetatud laagrid on päevalaagrid. Iga laps saab isikliku, oma nimega kaunistatud Nike’i jalgpallivormi. Süüakse koos lõunat ja maiustatakse puuviljadega. Laagri päevakava on üles ehitatud nii, et hommikupoolikul tegeletakse eri harjutustega, pärastlõunat aga mängivad lapsed jalgpalli. Lisaks ootab noori nädala sees ees ka ekskursioonipäev Tallinnas, kus kohtutakse palliplatsil teiste laagritega ning silmast silma Eesti tippjalgpalluritega. Astutakse esimene samm meie rahvusstaadionil ning toimub palju muid üritusi.

Väga oluline on see, et laagris osaleja ei pea enne laagrit omama mingit puudet selle toreda mänguga. Uute sõprade leidmine ja mängurõõm on tagatud igal juhul. Samas on laagris osalejad ka lapsed, kes treeninud juba viis-kuus aastat. Laste meelest on laagris osalemine lõbus, siit leiab uusi sõpru ja saab tegeleda lemmikspordialaga.

Nii Haapsalu kui ka Lihula laagris oli osalejaid koguni kaheksast eri Eesti koolist. Lihulas üks jalgpallilaps koguni Soomest.

Haapsalus toimub sel suvel mitmeid jalgpallilaagreid. Lisaks kahele Eesti Jalgpalli Liidu laagrile veel JK Kratid laste jalgpallilaager. Augustis korraldab laagri aga Läänemaa JK koostöös Hispaania suurklubi Valencia CF noorteakadeemiaga.
Vormsis on kesksuvel samuti jalgpallilaager, mille lõpetavad kahe sõprusmatšiga Vormsi ja Lõuna-Läänemaa JK noored.

Triin Vellemäe, Läänemaa JK
Jaanus Getreu, Lõuna-Läänemaa JK

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.