Kutsehariduskeskuse puidutööringis valminud koerakuudid kingiti loomade varjupaigale

Möödunud sügisest kuni kevadeni toimus Haapsalu kutsehariduskeskuses SA Innove ja EL Sotsiaalfondi poolt rahastatud projekti „Kutsehariduse maine tõstmine“ raames puidutöö huviring „Mis on vahet tisleril ja puusepal?“. Huviringi ühe osana valmistati puidust esemeid tisleri eriala kutseõpetajate käe all kooli puidumajas, teine pool ringist viidi aga läbi ehitusmajas.

Puiduringis osalesid põhikoolinoored Läänemaa ja Lääne- Harjumaa koolidest: Haapsalu põhikoolist, Viigi koolist, Uuemõisa lasteaed-algkoolist, Risti, Taebla, Martna, Lihula, Kullamaa, Harju-Risti, Ruila ja Turba koolidest.

HKHK ehitusmajas saadi teada ning prooviti oma käega järgi, milliseid töid teeb ehituspuusepp. Õpilasi juhendas HKHK üldehituse eriala kutseõpetaja Villu Vapper, kelle sõnul oli puiduringi eesmärgiks lasta õpilastel kasutada võimalikult palju eri tööriistu ja õppida puusepatöö võtteid.

F: HKHK

Sellest tuligi mõte ehitada väike majake ehk koerakuut, kus on seinad, põrand, katus, aken ja uks. Eelnevalt olid valmistatud kuudi ehitusjoonised, mida noored ka veidi lugema õppisid. Huviringi lõpuks valmisid kahe ruumi ja aknaga kolm koerakuuti.

Kui kuudid olid valmis, algas nende viimistlemine, mida tegid HKHK ehitusviimistluse eriala õpilased koos kutseõpetaja Mati Kisantiga.

Et noorte töö kasutult seisma ei jääks, otsustati valminud kuudid kinkida Läänemaa loomade varjupaigale, kus leidub tänuväärseid koduomanikke.

Loodame, et huviringist jäi noortele positiivne kogemus ja oma tulevikku planeerides mõtleksid nad ka hariduse peale, mis on seotud ehitusoskuste omandamisega. Haapsalu Kutsehariduskeskuses saavad põhikooli lõpetanud noored õppida ehitusoskusi kahel erialal – ehitusviimistlus ja üldehitus. Avalduste vastuvõtt on alanud, vastuvõtukomisjonid toimuvad 27. juunil ja 17. augustil.

Annika Armipaik-Nukki
projektijuht

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.