Lihula ja Virtsu ühisrinne võitis Pärnumaa valdade jalgpalliturniiri

Kilingi-Nõmmel peeti 56. Pärnumaa valdade Suvemängude raames noormeeste U16 vanusegrupi jalgpallivõistlusi. Tiitlit läks jahtima ka Pärnumaa uus omavalitsus Lääneranna vald.

Pärnumaa valdade jalgpalli võitjad Lääneranna vald. F: Aare Sillukse
Pärnumaa valdade jalgpalli võitjad Lääneranna vald. F: Aare Sillukse

Võistkond koosnes Lihula gümnaasiumi ja Virtsu kooli noortest jalgpalluritest. Poistest, kes Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubis koos harjutanud juba kaheksa aastat.

Kilingi-Nõmme korraliku murukattega staadionil peetud turniir õnnestuski Lääneranna jalgpalluritel võita. Tee tiitlini ei olnud aga sugugi kerge.

Osalenud valdade noored mängivad kõik eri Pärnu tugevates jalgpalliklubides ja võistluse tase oli väga kõrge. Näiteks treenivad Tori valla jalgpallurid Vändra JK Vapruses, Häädemeeste noored Pärnu klubides ja Saarde valla noored Pärnu JK Poseidonis. Meie noored treenivad aga nii Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubis kui ka Pärnu JK Vapruses.

Turniiri esimeses kohtumises Häädemeestega jäid mõlemal võistkonnal väravad löömata. Teises kohtumises said aga poisid mängumootori täisvõimsusel tööle ja vastased mängiti üle nii tehniliselt kui ka taktikaliselt. Suure 6:0 võidu tõi kogu meeskonna tark mäng. Skoorimise eest hoolitsesid Virgo Vallik ja Marten Põld kahel ning Markus Sõber ühel korral. Lisaks patustasid vastased ka omaväravaga.

Otsustav mäng Saarde vallaga tähendas mängu turniirivõidule. Meile piisas ainult võidust, sest vastased olid suutnud mõlemad oma mängud võita. Poisid suutsid kiiresti otsustavas mängus skoordida. Marten Põllu värav viis võistkonna turniirivõidu lävele.

Sobiv seis kestis, kuni mängida jäi kaks minutit. Vastased suutsid viigistada ja seis oli momentaalselt teine. Kuid viimane sõna jäi siiski meie noortele.

Viimastel sekunditel organiseerisid poisid kvaliteetse meeskondliku rünnaku ja Marten Põllu ilusast löögist lendas pall postipõrkega väravasse. Võit ja Pärnumaa valdade jalgpalliturniiri võitja seega Lääneranna vald.

Võistkonnas mängisid: Kardo Roosma, Siim Urb, Henri Kivislau, Markus Sõber, Indrek Üksvärav, Randy Põld, Marten Põld, Virgo Vallik. Treener Jaanus Getreu.

Jaanus Getreu

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.