Kiltsis peeti autoralli rahvasprindi tänavune avaetapp

Laupäeval peeti Kiltsis Lääne regiooni meistrivõistluste avaetapp autorallis. 2018. aasta hooaja algus on veninud sõitjate leige huvi tõttu. Nii jäid kaks esimest etappi võistlejate vähese osaluse pärast ära.

Kolmas võistlus, mille viisime märtsi alguses Kiltsist üle merele, lükkus edasi, kuna ööga tuli vesi vallide vahele ja nii toimuski võistlus ikkagi Kiltsis.

Ilm tegi paraja vingerpussi. Kui nädal tagasi oli lennuväli juba peaaegu puhas, siis vahepeal sadanud lumi tegi võistluse monte carlolikuks. Registreerus ligi 60 võistlejat, aga haigus võttis mõned ja nii oli stardis natuke üle 50 sõitja.

Läänlasi oli 12, koju jätsime parasjagu poodiumikohti.

Veteranide klassis võtsid mõõtu Hillar Kruusma ja Toomas Lemberg. Kui talvel oli jääl võitmatu Toomas, siis siin pani oma paremuse kõigis voorudes maksma Hillar Kruusma. Nii nad lõpetasid: Hillar 1. ja Toomas 2.

J-16 klassis oli stardis Cärolyn Soidla. Ta andis poistele lahingu ning oli ka paar päris ärevat momenti. Kiirus hakkab tulema – kuue osaleja seas oli Cärolyn lõpuks 5.

Naiste klassis oli üle pika aja stardis Britta Põldäär, kes sõitis talle võõra tagasillaveolise BMW-ga ja jäi küll viimaseks, aga oli ikka rahul, et käsi sai soojas hoida.

SU klassis oli Läänemaalt Egert Jakobi ja Martin Jaanus. Selles klassis selgus võitja pärast viimast vooru, sest igas voorus oli erinev võitja ja nii oli lõpuks parim Egert Jakobi. Martin Jaanus sõitis asendusautoga, millel on 1500 mootor ja oli esimeses voorus omalegi üllatuslikult 3. kohal. Siis läks rada puhtamaks ja võimsamad mootorid tegid oma töö ära, kokkuvõttes tubli 5. koht.

2WD-V klassis oli põnevust terve võistluse aeg ning lõpuks väljus võitjana läänlane Keven Serbin.

2WD-S klassis oli pärast 2. vooru Eero Labotkinil, Marko Kukuškinil ja Patrick Madaril võrdselt punkte. Selline lõpuks ka järjestus jäi. Kuku ütles, et ei leidnud sel korral kuidagi seda pidamist, aga lubas Haapsalus anda kõik, et võit koju jätta.

4WD oli läänlasi esindamas Kaido Saul ja tema platseerus 6. kohal.

2WD-sport klassis oli kohale tulnud 3 võistlejat, aga kuna Eero Brecher lõhkus auto juba esimeses voorus, siis jäi võitja selgitada Kalle Kruusma ja Andres Kruusma vahel.

Võistlus läks ka selles klassis viimase vooru peale. Esimeses voorus eksis Kalle ning Andres võttis vooru võidu alla sekundilise eduga. Teises voorus läksid mõlemad võitu püüdma ja nii tulid mõlemal sisse sõiduvead. Võitjana väljus Kalle sekundilise eduga. Nii mindi viimasele voorule vastu seisus, kus 3. vooru kiireim on ka etapivõitja. Selle vooru võitis Kalle Kruusma kindla 5-sekundilise eduga.

Järgmine võistlus Läänemaal on 14. aprill Haapsalu linna tänavatel ja see võistlus kuulub ka kõikidesse käimasolevatesse sarjadesse.

Tulemused.

Kalle Kruusma

Avalehe foto: margusefotod.eu

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.