Jalgpalli Premium Liiga alustas koos Läänemaa meestega

Möödunud nädalavahetusel tehti algust 2018. aasta Eesti jalgpalli meistrivõistlustega. Premium Liiga esimestes mängudes võtsid suured klubid oma. Vaid Tallinna FCI Levadia lubas väikest komistust, mängides 1:1 viiki Paide Linnameeskonnaga.

Ka sel aastal on Läänemaa jalgpallisõpradel põhjust Premium Liigat hoolega jälgida, sest mitu siit maakonnas pärit ja siin asuvast koduklubist oma jalgpallurihariduse omandanud sportlast löövad mitmes meeskonnas kaasa.

jalgpalli
Läänlased Rocco Mõtt ja Rimo Hunt pärast Eesti meistrisarja esimest mängu sõbralikult koos. F: Liisi Troska

Kõige nimekam neist on mõistagi Rimo Hunt. Haapsalus treener Aavo Tomingase juures jalgpalluriteed alustanud 32-aastane Hunt mängib sel hooajal kaasa Nõmme JK Kalju ridades.

Rimo Hundi jaoks on see viies hooaeg Eesti meistrisarjas. Tema eelmine klubi Premium Liigas on olnud eelneval neljal meistriliiga aastal Tallinna FC Levadia. Selles meeskonnas mängis ta Eesti kõrgeimal tasemel aastatel 2012-2013 ja 2016-2017.

Kaks vahepealset aastat mängis Haapsalust pärit ja Eesti rahvusmeeskonnas ka ühe korra skoorinud ründaja Kasahstanis. Hooajal 2013 oli Rimo Hunt Eesti Meistrisarja kõige resultatiivsem mängija 22 väravaga.

Enne käesoleva hooaja algust kiidab Rimo Hunt uut meeskonda: “Meeskond on väga hea, kõik klapib ja tunne on nagu oleksin siin alati mänginud.”

Kaks alles oma jalgpalluritee alguses olevat noormeest teevad meilt kaasa Pärnu JK Vapruses. Lihulas, Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubis alates lasteaia viimasest rühmast kuni põhikooli lõpuni treeninud 16-aastane Rocco Mõtt ja 17-aastane Reno Mark on JK Vapruse vastse peatreeneri Indrek Zelinski sõnul väga vajalikud lülid.

“Mõlemad poisid on huvitavad mängijatüübid ja korraliku tehnikaga. Lisaks veel väga suurt tahtmist täis. Ja mõistagi vajalikud. Ega meil see keskväli väga kaetud hetkel ole ja nemad just sinna hästi passivad. Aja jooksul tulevad jõud ja kogemused. Kindlasti saavad poisid platsile,” ütles Zelinski paar nädalat enne uue hooaja avavooru.

Väga sobivalt olidki esimeses voorus vastamisi Nõmme JK Kalju ja Pärnu JK Vaprus. Nõmme JK Kalju alistas Pärnu JK Vapruse 7:0 ja kindlustas tabelisse kindlad kolm punkti. Hunt tuli Kalju eest platsile algkoosseisus ja lõi kaks väravat. Mõtt sai väljakule 59 minutil ja aitas Vaprust mängu lõpuni.

Lisaks on mitu Läänemaa jalgpallurit ootamas sel hooajal oma hetke pääsemaks Premium Liigas platsile läbi duubelmeeskondade. Nii näiteks mängivad Läänemaa JK kasvandikud Jako Kariste Tallinna FC Flora U21 ja Andres Dobõšev-Proosväli Tartu JK Tammeka U21 meeskonnas. Samuti Pärnu JK Vaprus II ja Vändra JK Vapruse kaudu võivad võimaluse saada ka Lõuna-Läänemaa JK kasvandikud Rasmus Nikkel ja Andro Aavik.

Lisaks meestele jookseb 2018. aastal ka naiste meistriliigas platsile meie maakonna jalgpallur. Ulrika Tülp alustab naiste kõrgeimal tasemel mängimist juba kuuendat aastat.

Kahel viimasel aastal Pärnu JK koosseisus Eesti meistriks tulnud Tülp alustab samas klubis ka nüüd. Uue treeneri, Eesti naiste jalgpalli legendi Anastassia Morkovkina käe all ei ole Pärnu JK muud eesmärki, kui meistritiitel.

Jaanus Getreu

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.