Lihulas mängib nädalavahetusel saalijalgpalli üle 200 lapse

Eeloleval laupäeval ja pühapäeval mängivad Lihula gümnaasiumi spordihoones lapsed taas saalijalgpalli. Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi korraldusel peetakse noorte saalijalgpalliturniiri Taebla Auto karikatele.

Fotomeenutus 2017. aasta kõige nooremate poiste turniirist. Mängivad JK Vatla ja Läänemaa JK. F: Siive Knäzeva

Turniiril on ka esimene suurem sünnipäev. Veebruari kolmandal nädalavahetusel on Lõuna-Läänemaa JK oma sõbrad külla kutsunud juba kümnendat aastat järjest.

Sel aastal on turniirid neljale vanuseastmele. Mõlemal päeval mängib kaks vanuserühma. Laupäeva hommikupoolikul võtavad mõõtu 2006. aastal sündinud poisid ja pärastlõunal algab turniiril 2009. aastal sündinud poistele.

Pühapäeval on samasuguse mustriga päev vastavalt 2005. ja 2007. aastal sündinud poistele. Kokku mängib kahel päeval Lihulas saalijalgpalli 24 noortevõistkonda ja platsile jookseb 220 noort jalgpallurit.

Osalevate noorteklubide nimistu on juubeliturniirile kohaselt kirju. Osalevad näiteks Pärnu JK Vaprus, Saku JK Sporting, FC Paide, Keila JK, Pärnu JK Kalev, lisaks veel meie oma Läänemaa võistkonnad Läänemaa JK ja JK Kratid. Muidugi on kõigis neljas vanuserühmas oma võistkondadega koduturniiril esindatud Lõuna-Läänemaa JK.

Taebla Auto karikaturniir on pikaajaline noorteturniir saalijalgpallis. Selle turniiri algatas Lõuna-Läänemaa JK koos lastevanematega, eesotsas Allan Kelderiga. Allani poeg Algis Kelder treenis ja esindas mitu head aastat Eesti noorte meistrivõistlustel just Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi.

Edasi viis noore mängumehe tee juba FC Kuressaarde, kus ta jõudis oma karjääriga Premium Liigasse välja. Praegu on Algis Kelder noortetreener Saue Jalgpalliklubis.

Just sellise koostöö kaudu on alguse saanud üks väga tore noorteturniir, mis algusaastatega on kasvanud suureks karikasarjaks. Kokku on kümne aastaga Lihulas sellel turniiril mänginud 2000 noorjalgpallurit enam kui kolmekümnest Eesti jalgpalliklubist.

Sellel nädalavahetusel taas. Mõlemal päeval on mängude algus kell 10.

Jaanus Getreu

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.