Kaks jalgpalliklubi alustasid koostööd

Kolmanda õppeveerandi neljas koolinädal lõppes Lihulas noorte jalgpallipäevaga. Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi võõrustas Haapsalus pisikestele vutipoistele treeninguid korraldava JK Kratid jalgpallilapsi.

Kaks klubi sõbralikult koos. F: Mariliis Olenko
Kaks klubi sõbralikult koos. F: Mariliis Olenko

Spordipäeval osalesid 2009.-2011. aastal sündinud noored jalgpallurid ehk siis lapsed vanuses 7-9 aastat. Esimese sõpruskohtumisega pandi ka alus kahe klubi edasisele koostööle.

Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi noorte eri vanuseklasside võistkonnad moodustuvad selle piirkonna nelja kooli, Lihula gümnaasiumi, Virtsu kooli, Kõmsi lasteaed-algkooli ja Metsküla algkooli spordilastest. JK Kratid võistkonnas mängivad ja treenivad Haapsalu linna koolide õpilased.

Lihulas toimunud jalgpallipäev algas lastele soojendusharjutustega. Edasi pidasid võistkonnad maha tulised teatevõistlused, et korralikult jalgpallilahinguks valmis olla.

Kokku mängiti neli 10-minutist veerandaega. Täpselt nii palju, et kõikidele pisikestele pallivõluritele jaguks võrdselt mängu- ja puhkuseminuteid. Vaheaegadel said võistkondade treenerid Jaanus Getreu ja Mikk Pärt oma hoolealustele jagada soovitusi ja nõuandeid, pidada lastega plaani ja teha vajalikke vahetusi.

40-minutine mäng oli täis kirge ja rõõmu. Just suur lust peabki selles eas olema sportimisel kõige tähtsam. Üksi pall selle mängus väga kaua omapead ei veerenud, kohe-kohe olid emma-kumma võistkonna poisid sellel jaol, et see siis vastaste väravavõrku toimetada.

Selles olid veidi osavamad JK Kratid poisid, kes suutsid seda teha neli korda Lõuna-Läänemaa JK poiste ühe vastu. Muidugi oli lastevanemate ja sõprade aplaus, kommid ja šokolaadid võrdsed mõlema võistkonna puhul.

JK Kratid on Haapsalus jalgpallitreeninguid läbi viinud kolm aastat. Seega Läänemaal üsna uus jalgpalliklubi. Treener Mikk Pärt käib siia Tallinnast, kuigi on muutumas juba Haapsalus ka paikseks. Ta on oma treenitavatega rahul ja ootab igat treeningut, samuti on poisid rõõmsad selles klubis treenides.

Nii nagu Lõuna-Läänemaa JK poisid, tegelevad ka JK Kratid lisaks jalgpallile ka kõrvalalaga. Treener Mikk Pärdi sõnul on keskendumine mitmele alala väga oluline. Näiteks veel aasta tagasi käisid noored jalgpallurid kergejõustikutrennis, kus neid treenis Tõnis Sahk. Kergejõustikutreener, kes ise hüpanud oma sportlaskarjääri sees kaugust koguni 7.99.

Jalgpallitreener Mikk Pärt on ise aga pärist Rapla maakonnast Lellest. Ta alustas jalgpallurina FC Flora Kehtna Jalgpallikoolis ja nuusutanud ka Eesti U17 ja U19 noortekoondiste õhku. Treenerina aga õppinud ja töötanud aasta aega Austrias.

Kahe klubi jalgpallurid saavad järgmisena kokku juba 17.-18. veebruaril. Siis toimub Lihulas Lõuna-Läänemaa JK traditsiooniline, järjekorras juba kümnes Taebla Auto noorte karikaturniir neljale vanusegrupile.

Jaanus Getreu

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.