Lihulas panevad koolinoored oma teadmised proovile Jalgpallimälumängus

Lihula gümnaasiumis saavad 26. jaanurail kokku taas jalgpallihuvilised mälumängurid. Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi korraldab teist aastat Jalgpallimälumängu ja kutsub kõiki Läänemaa koolide võistkondi osalema.

Kuna sel aastal on jalgpallimaailmas tulemas mitu erilist sündmust, siis võtavad korraldajad ette suuremat sorti ürituse. Käes on ju järjekordne maailmameistrivõistluste finaalturniiri aasta ja ega meie kodumaagi suurest mängust ilma jää.

Tallinn võõrustab 14. augustil UEFA Superkarikafinaali. See on mäng, kus kohtuvad Meistrite Liiga ja Euroopa Liiga võitjad. Seega astuvad augusti keskel A Le Coq Arena jalgpallimurule maailma parimad jalgpallurid.

2018. aastal on aga esmakordselt Venemaal järjekorras juba 21. jalgpalli maailmameistrivõistlused. 14. juunist 15. juulini peetakse 32 päeva jooksul 11 Venemaa linna 12 väljakul, 64 kohtumist.

Senise 20 MM-finaalturniiri jooksul on maailm näinud ainult kaheksat tiitli võitnud riiki. Brasiilia on vastavat edetabelit juhtimas viie võiduga. Väga paljud noortele mõeldud mälumängu küsimused tulevadki just maailmameistrivõistluste valdkonnast.

Vanuseklasse on kolm. Eraldi on mängud 4.-6. klasside õpilastele, .7-9. klasside ja 10.-12. klasside õpilastele.

Gümnaasiumiastmega on teretulnud mõõtu võtma ka õpetajate võistkonnad. Mälumängu alustatakse kõige noorematega kell 13 ja liigutakse tunniste aegadega järjest ülespoole. Nooremad peavad vastama 15 küsimusele, vanemad grupid aga 30 küsimusele.

Mälumängu küsimused koostas ja mängu viib läbi Lihula gümnaasiumi 75. lennu vilistlane Margus Morševitski. TTÜ Eesti Mereakadeemia I kursuse üliõpilane Morševitski on vaatamata oma noorele eale juba üsna kogenud mälumängur. Ta on osalenud paljudel mälumängudel, viinud läbi õpilastele mõeldud mälumänge ja osalenud ise ka näiteks saates Kuldvillak.

Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi jalgpallimälumängu parimatele paneb auhinnad välja Eesti Jalgpalli Liit.

Jalgpallimälumäng ootab – info ja registreerimine allakirjutanule jaanus.getreu@mail.ee.

Jaanus Getreu

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.