Kaalumine näitas, et Haapsalu õpilaste koolikotid on lubatust raskemad

Haapsalu põhikoolis läbi viidud eksperiment näitas, et laste koolikotid on lubatust raskemad.

Eile kaalusid Eesti Õpilasesinduste Liidu esindajad koostöös Haapsalu Noortevolikoguga Haapsalu põhikoolis koolikotte.

“Tulemustest võime öelda, et üle poolte õpilaste koolikotid ei vasta seaduses ette nähtud raskusele,” nentis projekti Läänemaa kordinaator Dan Taidla. “Seaduses on lubatud maksimaalne kaal kolm kilogrammi.”

Sotsiaalministeeriumi määrus sõnastab, et koolikoti lubatud raskus koos sisuga on 1.-3. klassi õpilastel kuni 3 kg, 4.-6. klassi õpilastel kuni 3,5 kg ja 7.-9. klassi õpilastel kuni 4,5 kg.

F: Haapsalu Noortevolikogu

Koolikottide kaalumise eesmärk oli välja selgitada, kas 3. klasside õpilaste koolikotid ületavad määruses sätestatud maksimumraskust ning juhtida lapsevanemate, koolijuhtide, õpetajate ja õpilaste tähelepanu tervisekaitsenõuetele koolis.

“Õpilasliidu jaoks on koolikottide kaalumine väga oluline, sest antud küsimus on otseselt seotud koolirõõmu ja füsioloogiliste eriärasustega,” lausus Eesti Õpilasesinduste Liidu juhatuse aseesimees Marcus Ehasoo. “Olles täna ainukene organisatsioon, mis kaalumisi teostab, leian, et just meie ülesandeks on juhtida tähelepanu koolikottide liiga suurele raskusele, sest vastasel juhul vaikitaks see teema lihtsalt maha.” 

Koolikottide kaalumise kampaania toimub 6.-9. novembril. Projekt viiakse läbi 15 maakonna 17 koolis.

Dan Taidla
Eesti Õpilasesinduste Liit
Haapsalu Noortevolikogu aseesimees

2 Responses to "Kaalumine näitas, et Haapsalu õpilaste koolikotid on lubatust raskemad"

  1. Vi   8. nov. 2017 at 17:37

    Võinud ka mõned tulemused siia kirjutada :/

    Vasta
  2. Kooliõde   10. nov. 2017 at 15:03

    Kaalusin septembris 1 klassi õpilaste koolikotte. Raskeim kott kaalus 7,200kg. Kott ise kaalus 3,4 kg, selleks päevaks koolis vajalikud asjad kaalusid 780 grammi. Lapsevanemad võiks ka vaadata mida laps koolikotti topib ja eelkõige osta kergema koolikoti

    Vasta

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.