Läänlased kogesid Varbola rahvarallil edu ja ebaõnn

Egert ja Bruno Jakobi katusele keeranud auto.

Laupäeval, 9. septembril toimus järjekordne rahvaralli etapp, mis oli järjekorras 4. Võistluskeskus asus Märjamaa vallas Varbolas. Kiiruskatsed olid Märjamaa, Rapla ja Raiküla vallas.

Võistlus peeti pidevas vihmasajus. Registreerus 80 meeskonda, kohale tuli 73, neist läänlasi oli neljas eri võistlusklassis 7.

J-16 klassis saavutasid Eerik Pank/Raimo Lillemets 3. koha.

Oma esimesi rallisid tegid meeskonnad Marcus-Indrek Simmer/Indrek Simmer ja Cärolyn Soidla/Rauno Uustalu. Marcusel õnnestus võtta oma klassi 2. koht. Cärolyn ja Rauno olid päris heas hoos ja olid poodiumis kinni, kuni 9. kiiruskastel otsustas auto seisma jääda ja enam mitte käivituda.

SU klassis oli meie meeskondi stardis 3. Andres Kruusma/Kerli Neljas olid oma ühisel esimesel stardil, aga paraku pärast 3. kiiruskatset tuli tehnilistel põhjustel katkestada. Kuni sinnamaani sõideti oma klassi keskmisi aegu.

Klassi asus algusest juhtima meie teine meeskond Egert Jakobi/Bruno Jakobi. Esikohal sõideti kuni 9. kiiruskatseni, kui nende edu lähima jälitaja eest oli juba 30 sekundit. Ühes trampliinis tuli aga legendi viga ja liiga suure hooga minnes oli tagajärjeks “katus” – sõitjatega on kõik korras, aga auto vajab parasjagu tööd.

Kolmas meie meeskond Martin Jaanus/Martin Tamm näitasid kohe päeva algusest alates 1., 2. ja 3. koha aegu ning olid esikolmikus. Kõik sujus, kuigi paar puud tahtsid mõne katse peal autoga kontakti otsida. Vigu suudeti aga vältida ja päeva lõpuks platseeruti Märjamaa meeste vahel 2. kohale, kaotades esikohale 26 sekundit.

2WD-v klassis oli stardis Rauno Ollema/Kristjan Must, kes kaotasid 3. koha ainult 6 sekundiga.

2WD-S klassis oli stardis Marko Kukuškin/Marek Tarvis. Kuna Tapal oli tehniline katkestamine, siis mindi kindlate võidumõttega, mis pingelises ja tihedas heitluses Kaspar Kasariga lõpus ka õnnestus.

Tulemused leiab siit.

Nüüd on sõitjatel aega autosid remontida ja 30. septembril sõidetakse 5. etapp juba Läänemaal Risti-Kuijõe kandis, kui korraldajaklubi on Kiired ja Õlised Selts. Registreerimine juba käib.

Pärast seda on veel jäänud üks öine rahvaralli, sellises versioonis pole alates 2005. aastast võistlust tehtud. Võistlus peetakse 21. oktoobril vastu 22. oktoobrit Läänemaal. Sellega pannakse rahvaralli hooajale punkt.

Sprindi sarjad lõppevad Vasalemma sprindiga 28. oktoobril.

Kalle Kruusma

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.