FOTOD: Noored Massu jalgpallurid võistlesid rannajalgpalliturniiril

This slideshow requires JavaScript.

Juba kolmandat aastat võõrustas Massu noori Lõuna-Läänemaa jalgpallilapsi – Massu Ratsaklubi hobuste treeningplatsil peeti Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi ja Massu Mõisa koostöös laste rannajalgpalliturniir.

Esimesel turniiril aastal 2015 olid turniiril kohal ka Eesti rannajalgpallikoondise mängijad, eelmisel aastal mängisid kaasa täiskasvanute võistkonnad. Sel aastal lisandus turniiriprogrammi Massu Ratsaklubi hobuste treening.

Lisaks oli külalisena kohal Massu lähedalt Kõmsilt pärit ja Virtsus jalgpallitreeninguid alustanud Eesti rannakoondise mängija Priit Mäeorg. Ta leidis aega tulemaks kodukandi lastega kohtuma. Juba järgmisel päeval astus ta Pärnus ise platsile Eesti meistrivõistluste otsustavateks mängudeks. Ja lastega kohtumine tõi ka õnne – Priit tuli oma koduklubi Nõmme BSC/Olybetiga viiendat korda Eesti meistriks.

Massus viis Priit lastega läbi pika treeningu, milles lapsed said põhjaliku ülevaate rannajalgpalli mänguelementidest ja reeglitest. Lisaks poetas ta loosikasti kaks Eesti rannakoondise särki.

Turniiril mängis neli võistkonda. Võistkond koostati elukohtade järgi, nii et lapsed esindaksid oma kodukohta. Kui jäigi mõnel väikesel külal lapsi puudu, laenati neid teiselt külalt juurde.

Virtsu, Vatla, Lihula ja Massu lapsed näitasid liival päris häid oskusi. Püüti hoida palli rohkem õhus, nii nagu rannajalgpallis tavaks. Isegi käärlööke prooviti üsna usinalt.

Massu Ratsaklubi oli ette valmistanud korralikult tähistatud mänguväljaku, kus kõik nagu päris rannaareenil – lapsed said mängida õigete reeglite järgi.

Võistluse võitis koduväljaku eelist kasutanud Massu, kus mängisid Karl Reinmaa, Herman Reinmaa, Helena Toodu, Mihkel Sibul, Sander Sõber, Ken-Indrek Klimpuš. Muidugi olid tublid ka Lihula, Virtsu ja Vatla spordilapsed.

Siis oli aeg jälgida, kuidas treenivad Massu Ratsaklubis noored ratsanikud. Toimus autasustamine ja päeva lõpetas ühine kosutav lõunasöök. Siis sai iga laps katsuda loosiõnne. Priit Mäeoru koondisesärgid võitsid Taavi Tiidussalu ja Kevin Leemets.

Jaanus Getreu

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.