Kullamaal tuleb tähelepanuväärne kontsert – esinevad Rudolf Tobiase järeltulijad USA-st ja Eesti Seltsi Segakoor

Kullamaa kirik
Kullamaa kirik. F: Athanasius Soter / Wikipedia

5. augustil algusega kell 19 on Kullamaa kirikus kontsert „Otsekui hirv…“. Kontserdi annavad Eesti ühe tuntuma helilooja, Kullamaa köstri poja, omaaegse Berliini muusikaakadeemia professori Rudolf Tobiase järeltulijad USA-st ning Estonia Seltsi Segakoor.

Sellise kontserdi idee tekkis möödunud aastal Rudolf Tobiase noorima tütre, helilooja Helen Tobiase tütrel, organistil ja heliloojal Maaja Roosil siin viibides. Sel aastal saabus ta Eestisse juba koolinoorte laulu- ja tantsupeo ajaks. Kaasas on ka tema tütar, juba tunnustatud laulusolist Leila Roos.

Kontserdil tulevad esitamisele Helen Tobiase „Reekviem“ ja Rudolf Tobiase kauneimad koorilaulud „Eks Teie tea!“ ja „Otsekui hirv“.

Kaastegevad: Maaja Roos (USA), orel, Leelo Valdasaar (USA), flööt, Leila Roos (USA), sopran, Estonia Seltsi Segakoor, dirigent Heli Jürgenson (oli muuseas ka koolinoorte laulu- ja tantsupeo üldjuht). Kontserdi muusikajuht on Maaja Roos (USA).

Kõik on oodatud haruldasele ja ülevale muusikasündmusele!

Lembitu Twerdjanski

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.