Lõuna-Läänemaal on august noorte jalgpallikuu

2015. aasta Lõuna-Läänemaa I laste rannajalgpalliturniir Massus koos Eesti rannakoondislastega. F: Piret Morsevitški

Koolivaheaja viimane kuu on Lõuna-Läänemaal jalgpallikuu. Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi korraldab lastele kolm võistlust ning lisaks toimub veel naiste suvine jalgpalliturniir.

Lihula gümnaasiumi staadionil mängivad 6. augustil 2007-2008 sündinud poisid. Tegu on on Lihula kultuuripäevade raames peetava jalgpalliturniiriga. Lisaks kohalikele võistkondadele võtavad turniirist osa tiimid Haapsalust, Raplamaalt, Harjumaalt ja Pärnust.

Lihulas peaks sel päeval vutti mängima kuus lastevõistkonda, kokku umbes 80 last. Lisaks jalgpallimängule saab staadionil näha laste löögivõistlust ja osavusvõistluste harjutusi.

Lapsed saavad palli veeretada pärast staadionil tehtud hooldustöid. Juba kolmas aasta järjest Eesti Jalgpalli Liidu ja Lihula valla poolt ette võetud põhjalik muruhooldus on staadioni kaks jalgpalliväljakut muutnud tundmatuseni. Hetkel on staadionil väga kvaliteetne murukate.

Pärast Lihula turniiri kogunevad kõik Lõuna-Läänemaa piirkonna 1.-6. klasside lapsed 18. augustil Massu. Seal peetakse kolmas Lõuna-Läänemaa laste rannajalgpalliturniir. Nagu esimesel turniiril 2015. aastal, nii osaleb ka oma kodukandis peetaval turniiril Kõmsilt pärit Eesti rannajalgpallikoondises juba kuus aastat mänginud Priit Mäeorg.

“Tore on taas tulla ja lastega kohtuda ja tegeleda. Äkki õnnestub ka sõpru koondisest kaasa võtta,” ütles Mäeorg.

Selle aasta turniiril loodame liiva sisse mängima meelitada ka lapsevanemad. Kui näiteks kevadel Lastekaitsepäeva turniiril tuli Vatlas platsile üle 20 ema-isa, siis miks peaks nad nüüd liiva sees möllamisest loobuma?

Kuu lõpus ollakse taas Lihulas. Pühapäeval, 27. augustil vallutavad väljaku naiskonnad, et selgitada Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi suvise turniiri võitja.

Samas toimub ka turniir “Tere kool”. Sellele võistlusele ootame palli lööma algklassides õppivaid ja septembris kooli minevaid Lihula, Metsküla, Kõmsi ja Virtsu koolide lapsi. Lastele pakutakse palju huvitavaid võistlusi ja muid tegemisi. Muidugi on oodatud ka lapsevanemad. Info ja täpsem teave: www.lljk.ee

Jaanus Getreu

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.