Hanila vallas hukkus elumaja põlengus koer

23. juulil kell 16.46 sai häirekeskus teate tulekahjust Hanila vallas Mõisakülas. Teataja sõnul oli elumaja tossu täis, inimesed olid hoonest väljunud, kuid sisse oli jäänud ilmselt koer. Esimesena sündmuskohale jõudnud Kõmsi ja Vatla vabatahtlikud päästjad tegid kindlaks, et põlemine toimus majas sees, kuid ei olnud suur. Kutselised päästjad sisenesid majja suitsusukeldusvarustusega ning leidsid esimeselt korruselt tulekolde kiirelt üles ja kustutasid selle. Kahjuks leiti majast ka hukkunud koer. Tulekahju kustutati kell 18.34. Kaks tuba said tule-, suitsu- ning veekahjustusi, ülejäänud elamine suitsukahjustusi. Maja ventileeriti.

Sündmusele reageerides sõitis kruusateel teelt välja kraavi Lihula päästekomando põhiauto. Keegi õnnetuses viga ei saanud. Päästjad transporditi sündmuskohale teiste sõidukitega ning nad osalesid kustutustöödel. Lihula päästekomando ilma põhiautot ei jäänud, piirkonda saadeti turvalisust tagama reservauto Pärnumaalt. Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel.

23. juulil kell 20.21 sai häirekeskus teate tulekahjust Lääne-Nigula vallas Saunja külas. Päästjate saabudes selgus, et lõkkest oli süttinud umbes 100 ruutmeetrit metsaalust. Tulekahju kustutati kell 20.45.

21. juuli kell 18.35 teatati häirekeskusele tulekahjust Virtsu sadamas. Teataja sõnul põles sadamahoone köögis fritüür. Kõne ajal püüti tulekahju ka iseseisvalt kustutada ning inimesed suunati hoonest välja. Päästjad kustutasid põlengu pulberkustutiga. Kahele hoones viibinud inimesele andis esmaabi kiirabi kohapeal.

Saaremaa

21. juulil kell 13.04 sai häirekeskus teate tulekahjust Salmes Kuressaare maanteel koolimaja taga oleva alajaama juures. Teataja sõnul põles maastik. Päästjate saabudes oli tulekahju selle avastajate poolt kustutatud. Salme vabatahtlikud päästjad kastsid põlenguala piirid üle veega, vältimaks tulekahju taassüttimist. Pealtnägijate sõnul võis tulekahju alguse saada sellest, et elektriliinidele oli maandunud parv linde, millest tekkis lühis ning sädemed süütasid maapinna. Sündmusest anti teada ka elektrikele.

Raplamaa

22. juulil kella 18.34 paiku käisid päästjad Märjamaa vallas Nõmmeotsa külas, kus oli mahavoolanud kütust. Loik kaeti absorbendiga.

Pärnumaa

23. juulil kell 19.10 teatati häirekeskusele, et Pärnus Oja tänaval on kortermajas tunda kärsahaisu. Päästjad selgitasid sündmuskohal välja, et ühes korteris kärssas pliidil toit ning omanikku kodus ei olnud.

22. juuli kell 3.08 teatati häirekeskusele, et Pärnus Karjamaa tänaval hõõgus sõiduauto kapotialune ning tuli suitsu. Päästjad kustutasid tulekahju. Esmase info kohaselt sai tulekahju alguse elektrilühisest.

21. juulil kell 16.55 sai häirekeskus teate tulekahjust Pärnus Suur-Posti tänaval. Teataja sõnul oli korteris jäänud pott pliidile, kuid ise viibis ta korterist väljas ja kuna uks oli kinni läinud ning võtmed olid jäänud korterisse. Päästjad sisenesid tuppa ning likvideerisid ohu.

Järvamaa

22. juulil kell 14.07 teatati häirekeskusele sõidukipõlengust Amblas Tapa põigus. Teataja sõnul oli sõiduk remonttöid tehes süttinud ning põleng ohustas lähedalolevat elumaja ning kuusehekki. Tulekahju kustutati kell 15.05.
Hiiumaa

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.