Läänemaa laskjad võitsid Eesti meistrivõistlustelt 3 hõbe- ja 5 pronksmedalit

Haapsalu naiskond (vasakult): Lydia Kurus, Kärt Vassar, Triin Kuusik. F: Mati Seppi

Elvas toimunud Eesti täiskasvanute ja juunioride meistrivõistlustelt laskmises võitsid Läänemaa laskurid 3 hõbe- ja 5 pronksmedalit. Täpselt sama arv, mis eelmisel aastal.

Täiskasvanute arvestuses suutis Haapsalu naiskond kaitsta spordipüstoli harjutuses (30 ringi + 30 siluetti) oma eelmise aasta pronksmedalit. Kindlalt kaotati Narva ja Rapla esindustele, kuid kõige napimalt ehk 1 silmaga suudeti edestada Männiku klubi.

Selle aasta võistkonna eest võistlesid: Triin Kuusik, Lydia Kuru ja Kärt Vassar. Individuaalarvestuses pääses Triin Kuusik finaali ja asus võistlema medalite eest. Finaal kujunes kõrgetasemeliseks. Kolm laskurit ületas kehtiva Eesti finaalirekordi. Triinule kolmas koht ja pronksmedal.

Esimene rida vasakult Raal Kurus, teine rida vasakult Ekke Alar Toomingas, Jaago Kajalinen. F: Mati Seppi

Meeste olümpia kiirlaskmises lootsime samuti medalit. Eelmisel aasta pronkmedali võitnud võistkonnast oli olemas Raal Kurus ja Jaago Kajalinen. Kolmanda liikmena sai võistkonda arvatud nooruke Ekke Alar Toomingas. Välja jäeti allakirjatanu.

Muudatus õigustas ja üllatuslikult võitis Haapsalu esindus hõbemedali. Maksimumi, mis võimalik, sest esikohale tulnud Kaitsejõudude Spordiklubi on oma koosseisult ja võimalustelt teistest mäekõrguselt üle. Individuaalselt oli võistkonna veduriks Raal Kurus, kes päeva kolmanda tulemusega 544 silma läks finaali individuaalselt medalit püüdma. Paraku seal enam nii hästi ei läinud ja tasuks 6. koht.

Meile valmistas suurima üllatuse juunioride arvestuses Grete Sammal, kes isikliku rekordiga 532 silma spordipüstoli harjutuses tuli pronksmedalile. Teine üllatus meie jaoks oli, et harjutuse kindel favoriit Lydia Kurus piirdus vaid 530 silmaga ja jäi esimesena medalita ehk neljandaks.

Kaks hõbemedalit võitis noormeeste spordipüstolis Ekke Alar Toomingas, kes püstitas isiklikud rekordid kiirlaskmises ringmärki 543 silma ja olümpia kiirlaskmises 527 silmaga.

Pronksmedali lisas noormeeste vabapüstolis Elari Tahvinov lastes 484 silma.

Püssilaskuritest lisas pronksmedali Silver Loorens, lastes lamadesharjutuses 60 lasku 606,3 silma.

Mati Seppi

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.