Sajad välismaalased käivad Eesti taludes supi eest sulasteks

Hongkongis eelnevalt moodi ja tekstiili tudeerinud hiina neiu Giny lüpsab juba mitmendat nädalat Hiiumaal Lepaniidi mahetalus vabatahtlikuna kitsi, kirjutab tänane Maaleht.

Ta tuli Eestisse eneseotsingutele. Selleks, et siin tasuta talutöid teha, maksis ta vabatahtlikke vahendavale organisatsioonile 200 eurot ning ostis enda raha eest ka lennupiletid. Talu poolt on prii toit ja öömaja. Iga aastaga üha rohkem vabatahtlikke kõikjalt maailmast on nõus ostma lennupileti Eestisse, et mõnes siinses talus tasuta porgandeid rohida või kitsi lüpsta. Maalehes pikem lugu välismaalaste tegemistest Eesti taludes.

Veel tänases Maalehes:

Rene Bürkland: Eestis on olemas kõik taimed, mida me raviks vajaksime

Hiina meditsiini arst Rene Bürkland ütleb intervjuus Jüri Aarmale, et enamasti söövad inimesed seda, mida tahavad, mitte seda, mida vajavad. Seda, mida vajatakse, ei saa aga lahterdada õigeks ja valeks.

Vihm rikub pea poole maasikasaagist

Jaheda kevade tõttu valmis maasikasaak tavapärasest paar nädalat hiljem, nüüd panevad sagedased sajud ja suur niiskus marjad hallitama. Maaleht uuris, kuidas see mõjutab Eesti maasikate hinda.

Mesilaste massiline hukkumine vallandas uurimislaine

Nädala eest leidis Lääne-Virumaa mesinik Maire Valtin tarude eest ja seest mitu miljonit surnud mesilast. Kuni proovide selgumiseni on kahtlus õhus, et mesilaste hukkumise põhjustas mõnele lähedasele põllule pritsitud pestitsiid. Nii Valtinit kui mitmeid Eesti Mesinike Liidu liikmeid pahandas aga põllumajandusameti väide, mille kohaselt on mesilaste hukkumised Eestis üksikjuhtumid. Tänavu on olnud juba mitmeid sarnaseid juhtumeid, kus massiliselt on mesilased surnud, kui õitsevat rapsi- või oapõldu on läheduses pritsitud.

Käbi Laretei võttis eluülesandeks mitte kunagi kibestuda

Pianist ja kirjanik Käbi Laretei saanuks 14. juulil 95aastaseks. Suurt kunstnikku ja sõpra meenutab Margus Mikomägile antud intervjuus Frankfurdis elav eesti helilooja ja esseist Jüri Reinvere.

Eesti on sanktsioonipoliitika suurimate kaotajate seas

Vaid üheksa EL riigi põllumajanduseksport Venemaale on langenud veel rohkem kui Eestil, võrrelduna viimase sanktsioonide-eelse aastaga. Eesti eksportis põllumajandustooteid Venemaale 2013. aastal 229,7 miljoni euro väärtuses. 2016. aastaks oli see langenud 95,8 miljoni euroni. Sanktsioonide mõju meie põllumajandusele analüüsib Argo Ideon.

Magevesi vallutab Läänemerd

Läänemeri magestub aina enam ja mõned mereliigid ei saa selles hakkama. Ka meie tulevik saab mõjutatud – sademete hulk suureneb eriti talvel, talved pehmenevad ja suvised kuivaajad omakorda pikenevad, kirjutab Maalehes teaduskirjanik Tiit Kändler.

Pojengidest on kujunemas moelilled

Pojeng on hea üleminekuaja lill, mis õitseb just siis, kui kevadlilled lõpetavad ja suvelilled pole veel alustanud, pakkudes õiteilu isegi ligi kaks kuud.

Kui olümpiamängud olid peaaegu koduõuel

Väikese mööndusega võib öelda, et kahel korral möödunud sajandil jõudsid olümpiamängud meie koduõuele, kirjutab Tiit Lääne. Algselt 1940. aastal Helsingis toimuma pidanud suurvõistluse puhul räägiti paari spordiala jõudmisest Eesti pinnale. 1980. aastal põles olümpiatuli ka Tallinnas.

Maaleht Looduses

Müügile on jõudnud uus ajakiri Maaleht Looduses. Loe lähemalt siit.

Pikemalt loe artikleid digilehest.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.