Pühapäeval esitleb Haapsalu kuursaalis oma uut albumit ansambel Rüüt

Ansambel Rüüt

Tantsupeol esinenud ansambel esitleb sel pühapäeval, 16. juulil Haapsalu kuursaalis erilise suvise kontserdiga oma teist kauamängivat “Kadakad”, mis viib iga looga kuulaja uuele helimaastikule.

Teine stuudioalbum võtab kokku ansambli viis tegevusaastat. RÜÜT on selle aja jooksul üha rohkem kokku kasvanud ja aina olulisemaks on saanud nende ühine suhtumine muusikasse ja loomisesse. Koos katsetatakse, murtakse piire, otsitakse värskeid kõlavärve ja nutikaid lahendusi ning avastatakse tundmatuid alasid neis endis ja nende muusikas.

RÜÜT toetub oma loomingus eesti pärimusmuusikale, kuid ei taha ennast piiritleda mõne konkreetse žanriga, vaid hoiab avatuna kõik uksed. Tänu sellele on iga ansambli lugu isemoodi karakteriga, viies kuulaja rändama erinevatele helimaastikele. Lisaks pärimusmuusika töötlustele pakub RÜÜT sel albumil ka omaloomingut iga ansambliliikme sulest.

Ansamblis RÜÜT musitseerivad:

Maili Metssalu – vokaal, viiul
Maarja Soomre – vokaal, meloodika
Juhan Uppin – eesti lõõtspill, kannel
Toomas Oks – eesti lõõtspill, kitarr

Albumi esimene esitluskontsert on 16. juulil kell 20 Haapsalu kuursaalis. Samuti esineb ansambel Viljandi Pärimusmuusika Festivalil ning Viru Folgil. Albumi kujundaja on Getter Vahar, fotode autorid Lennart Lennuk ning Madis Reimund ning muusika salvestas, miksis ning masterdas Sten-Olle Moldau. Album salvestati Tõnu Susi Stuudios Raplas.

Kuula lugu “Kadakad” :
https://soundcloud.com/ryytmusic/ruut-kadakadjunipers-maarja-soomre

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.