Lääne prefektuuri abipolitseinike kutsemeisterlikkuse võistlused võitis Haapsalu tandem

This slideshow requires JavaScript.

Laupäeval, 1. aprillil toimusid Paikusel tänavused Lääne prefektuuri abipolitseinike kutsemeisterlikkuse võistlused, kus kirkaimale kohale tuli Haapsalu esimene võistkond ja kordas sellega ühtlasi mullust esikohta.

Kokku osales seekordsetel kutsemeisterlikkuse võistlustel 9 võistkonda Lääne prefektuurist ning külalisena ka Sisekaitseakadeemia võistkond.

Osalejad võtsid omavahel mõõtu vigursõidus, laskmises, õigusaktide tundmises, esmaabioskustes, kombineeritud spordivõistluses ja situatsiooniülesandes, mille käigus pidi patrullpaar lahendama väljakutse kohalikus baaris, kus legendi järgi alkoholiga liiale läinud klient baaritöötajat ähvardas.

Kuue ala kokkuvõttes said kirkamad medalid kaela Haapsalu politseijaoskonna esimene võistkond koosseisus Mikko Kiisa ja Aivar Kaus, kes kordasid sellega oma mullust võitu. Teisele kohale tuli Rapla esimene võistkond, kuhu kuulusid vennas Kristo ja Jaan-Martin Kuusmann ning kolmandale kohale jäi napilt Pärnu jaoskonna esimene võistkond Rene Järvmägi ja Kady Kalvetiga.

Lääne prefektuuri vabatahtlike koordinaator ja võistluste eestvedaja Tõnis Leinart ütles, et esikolmiku puhul oli rebimine tihe ja Haapsalule tõi võidu ennekõike stabiilne esinemine kõikidel aladel. Näiteks saavutati alavõit õigusaktide tundmises, teine koht situatsiooniülesande lahendamise ja laskmisel ning kolmas koht vigursõidus.

Võitjatiimi liige Aivar Kaus ütles, et kuna koostööd Mikkoga eelnevalt töökohustuste tõttu väga harjutada ei saanud, siis oli eesmärk ennekõike keskmike hulka jõuda. „Võidu tõi ilmselt ikkagi koostöö ja eelnev kogemus. Teel võistlustele püüdsime mõned asjad läbi mõelda ja paika panna ning tundub, et see toimis. Neil, kes esimest korda võistlesid oli kindlasti raskem,“ arutles Kaus, keda nüüd ühes paarimehega ootab ees prefektuuri esindamine vabariiklikel abipolitseinike kutsemeisterlikkuse võistlustel.

Võidu kõrval pakkus Kausile aga väga positiivse elamuse võistluste hea korraldus. „Olen võistelnud nii prefektuuri võistlustel kui ka vabariiklikel, kuid seekordne võistlus ja selle korraldus oli eraldi klassist. Oli näha, et prefektuur oli vastu võtnud otsuse teha väga korralikud võistlused ja asjaosaliste panust ja ressurssi on raske alahinnata. Siit veel paremaks on väga raske minna,“ märkis Kaus.

Seekordsetel kutsemeisterlikkuse võistlustel oli võrreldes varasemate aastatega sisse viidud mõningad muudatused. Näiteks said võistlejad ootealal reaalajas jälgida tulemusi ja kaasvõistlejatele niimoodi kaasa elada. „Korraldajana jäin üritusega väga rahule ja võrreldes eelmise aastaga sujus kõik lihtsamalt ja lõbusamalt. Eeldatav päevakava jäi paika ja ei nihkunud, ka osalejatelt oli tagasiside positiivne nii korralduse kui ka võistlusülesannete ettevalmistuse ja läbiviimise osas,“ lausus peakorraldaja Leinart.

Esimesele ja teisele kohale tulnud meeskonnad esindavad Lääne prefektuuri vabariiklikel abipolitseinike kutsemeisterlikkuse võistlustel 27.-28. aprillil Lõuna-Eestis.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.