FOTOGALERII: Läänemaa rallisõitjad võitsid Vasalemma rahvasprindil kuus poodiumikohta

This slideshow requires JavaScript.

11. märtsil peeti Vasalemmas Lyoness Vasalemma II rahvasprint. Võistlus kuulus Lääne regiooni meistrivõistluste ja Helmet Palmi mälestussarja. Kohal oli ainult 56 sõitjat, kellest 14 olid läänlased. Kümnest võistlusklassist võtsid meie sõitjad poodiumikohti kuues.

Veteranidest oli end kirja pannud viis võistlejat, aga tervislikel põhjustel ei saanud osaleda Rein Lamp ja nii olid teised Läänemaa mehed kohti jagamas. Teistele oli püüdmatu Toomas Lemberg kõigis kolmes voorus. Nii jäi Hillar Kruusma, Valter Puda ja Väino Tõkke vahel jagada ülejäänud kohad. Sellises järjekorras ka lõpetati.

Sportklassis polnud kahjuks peale Kalle Kruusma teisi võistlejaid ja nii ta ka võitis, kuigi eksis esimeses voorus, lõhkus valli sõites velje ja aega kirja ei saanud.

J-16 klassis oli kohal Kevin Kärp ja Cärolyn Soidla, vastavalt nii nad ka lõpetasid.

J-18 klassis olid võistlemas Ranno Kristmann ja Virgo Šuman Läänemaalt. Kristmanni auto ütles hommikul üles, aga tal õnnestus võistlus Rutmar Raidma autoga ära sõita ning saada tubli 3. koht. Virgo Šumanile 5. koht.

2WD-V klassis oli neli võistlejat, siit võttis võidu Läänemaa mees Rutmar Raidma.

2WD-S klassis tuli kindlasti võidu mõtetega starti Marko Kukuškin, sest oli ta ju eelmine kord lõhkunud auto ja tulemust kirja ei saanud. Nüüd vormistas ta kahe vooruga kindla võidu. Valmar Gilden oli viies.

4WD klassis oli ainukese läänlasena stardis Kaido Saul ja ta oli poodiumikonkurentsis kuni kolmanda vooruni, kus aga tuli sisse sõiduviga, mis lõppes katusel. Õnneks jäi Kaido ise terveks.

SU klassis oli stardijoonel 14 meest ja neist meie mehi kolm. Läänlastel kõige paremini ei läinud. Egert Jakobi viies, Martin Jaanus seitsmes ja Andres Kruusma 14. Teises voorus oli pingerida päris tihe, kus esimesed viis olid kolme sekundi sees.

Nüüd on üle kuu aega, siis toimub 15. aprillil kõikidesse võistlussarjadesse kuuluv Lyoness Haapsalu rahvasprint. Trassi pikkus on üle kahe kilomeetri. Registreerimine algab juba esmaspäeval, 13. märtsil. Kui kõik hästi läheb, siis on Haapsalu ka rallisprindi esimene etapp neljas masinaklassis.

Kalle Kruusma

Fotod: http://racephotos.eu/autosport/lyoness-vasalemma-rahvasprint-2017/

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.