MAALEHE VIDEO: Kaugest Dirhamist tõuseb värske kala aroom

Tallinnast sadakonna ja Haapsalust ligi poolesaja kilomeetri kaugusel asub Dirhami sadam. Talvisel ajal nädala sees, kui kõik traallaevad on jäävabast sadamast merele läinud, on see maanurk inimtühi. Seda ootamatum on, et nii-öelda maailma lõpus tegutseb tipp-topp restoran. Isegi talvel, neljal päeval nädalas.

Kuigi suurtest asulatest eemal, käib Dirhami sadamas aasta ringi tegevus. Sadam kuulutati lausa eelmise aasta Lääne-Eesti turismiteoks. Dirhamis toimivad koos jahisadam, külalistemaja, seal valmivad kalatooted ja peetakse kõrgetasemelist söögikohta.

Kõigi nende ettevõtmiste taga on Mart Vahtel osaühingu Derhamn ning kohaliku kalurite koja juht. Vahteli algatusel hakati Dirhamis valmistama kohalikust kalast ja Norra lõhest gurmeetooteid.

Loe pikemalt Maalehe digilehest.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.