Päästeamet: tahmapõlengud on sagenenud

Viimasel nädalal on päästjatele tulnud palju teateid tahmapõlengutest. Õnneks on kõik sündmused lõppenud suuremate kahjudeta, sest avastatud on need varakult.

Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalvebüroo peainspektori Georg Kalde sõnul näitab selliste sündmuste arvu suurenemine ilmselgelt, et kütteperiood on jõudnud oma haripunkti ning aktiivne kütmine tekitanud piisavalt tahma küttekehadesse.

„Hea oleks, kui te pööraksite sellele tõigale tähelepanu ning ennetaksite tulekahju korstnas või lõõris, kutsudes neid kontrollima korstnapühkija või puhastaksite neid kas või ise. Kutselise korstnapühkija peate kutsuma kindlasti eramajas elades iga viie aasta tagant, kortermajas iga aasta. Vahepealsel ajal on majaomanikel endal kohustus puhastada küttesüsteeme nii palju kui on vajalik, vastavalt küttekeha kasutamise intensiivsusele. Kui küttesüsteemis on tekkinud tahmapõleng on ilmselgelt jäänud puhastamine hiljaks ja sellest tuleb teha järeldus, et on vaja tihedamalt korstent pühkida,“ selgitas Kalde.

Peainspektor pöörab siinkohal ka sellele tähelepanu, et üks asi on kohustus kõike seda teha, kuid kohustusest olulisemaks tuleb pidada enda turvalisust, vara säilimist ning südamerahu.


Järvamaa:

3. veebruaril kell 7.33 sai häirekeskus teate, et Türil Viljandi tänaval on hoones tunda suitsulõhna. Päästjate saabudes tulekahju näha ei olnud. Ruumide kontrollimisel avastati, et suitsu tuli elektrikilbist. Päästjad ventileerisid ruumid ning elektrikud kontrollisid kilbi üle.

2. veebruaril kell 14.07 teatati häirekeskusele korstnapõlengust Türil Kalevi tänaval. Päästjad selgitasid välja, et puhastamata korstnas oli süttinud tahm. Majaomanikul soovitati kutsuda korstnapühkija.

2. veebruaril kella 8.40 paiku likvideerisid päästjad prügikonteineri põlengu Säreveres Põllu tänaval.

Kristi Kais
Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.