Lääne maakonna keskraamatukogus tuleb kontsertloeng “Shakespeare ja muusika”

Kolmapäeval, 7. detsembril kell 17.30 on Lääne maakonna keskraamatukogus (Posti 3) kontsertloeng “Shakespeare ja muusika”. Robert Staak annab ülevaate muusikast ja olulisematest muusikaga seotud lõikudest Shakespeare loomingus. Vanamuusikaansambel Rondellus esitab Shakespeare’i ajastu muusikat.

Robert Staak: “Shakespeare oli väga “musikaalne” kirjanik ja muusikal on tema loomingus oluline koht. Kolmekümne kahes Shakespeare´i näidendis ja viiesajas tekstilõigus on vihjeid muusikale, keerulistest metafooridest praktiliste remarkideni. Mitmes näidendis on laule, millest mõne meloodiad on meile teada. Selleks, et mõista Shakespeare´i tekstide mitmekihilisust, nautida tema teravmeelsust, tema sõnamängu meisterlikkust ning ilu, peaksime tundma tema ajastu (muusika) kultuurilist tausta. Shakespeare´i aeg oli ka inglise muusika õitsengu periood.”

Vanamuusikaansambel Rondellus:

Maria Staak – vokaal, rataslüüra
Johannes Christopher Staak – vokaal, rataslüüra, torupill, plokkflöödid
Robert Staak – lauto, löökpillid

Kontsert on tasuta!

 

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.