Läänemaa keskraamatukogus on avatud Jonas Tauli illustratsioonide näitus

jonas taulLääne Maakonna Keskraamatukogus (Posti 3) on avatud Jonas Tauli illustratsiooninäitus “Üks erakordselt eriline mees ja teised loomad”.

Näitus koosneb kolmest osast: pisikesed lähedastele kingitud postkaardid, millel figureerivad juubeldavad siilid, puuskulptuurid ja raamatu “Üks erakordselt eriline mees” originaaljoonistused.

Materjali- ja tehnikavarieeruvusest hoolimata on tegemist ühtse tervikuga, kus vaatajale tuttavad tegelased sünnivad ümber üha uutel kujutistel.

Pildiraamatu “Üks erakordselt eriline mees” keskmes on inimese ja looduse suhe. Ühe silmapaistva inimese elulistest valikutest kõneledes jutustab ta loo, mis on ühtviisi haarav nii lastele kui ka filosoofilist sügavust jahtivale täiskasvanutele. Seevastu puidust armsad olendid kujutavad mütoloogilisi loomade representatsioone.

Loomi on läbi aastatuhandete kujutatud nii koopamaalingutel kui ka puidust tootemitel, neid on peetud nii eluandvateks kui ka -võtvateks jumalusteks. Selline austav suhe loomadesse kipub supermarketite lihalettide ja ketikoerte ajastul ununema.

Autor Jonas Taul: “Olen sündinud 1986. aastal Tallinnas. Väiksena olin suur joonistaja, tihti oli mul juba hommikul voodis paber ja pastakas käes. Kui olin kaheksa-aastane, siis kolisime perega Venemaale Moskvasse, sealt edasi Saksamaale ja Hollandisse. Käisin rahvusvahelistes koolides ja lõpetasin Amsterdamis Gerrit Rietveld Akadeemia audiovisuaalse kunsti erialal. Peale ülikooli lõpetamist 2010. aastal kolisin Eestisse, et leida oma juuri ja olen sellest ajast saati elanud Tallinnas. Peale pikka eneseotsimist alustasin uuesti joonistamisega ja viimase kahe aastaga olen teinud pildid kahele raamatule. Tegelen ka filmi, fotograafia, luule, puutöö ja muusikaga ning õpin praegu EKA magistriõppes animatsiooni. Südames on mu suurim kirg siiski pildiraamatute loomine.”

http://www.jonastaul.com

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.