FOTOGALERII: Läänemaa Noortekogu tervisepäeval räägiti unest, pingetest ja seksuaaltervisest

This slideshow requires JavaScript.

Neljapäeval, 6. oktoobril toimus Haapsalu kutsehariduskeskuses Läänemaa Noortekogu korraldatud noorte tervisepäev ”Tervist, noored!”, kus räägiti kolmel põhilisel teemal: uni ja unehügieen, stress ja pinged ning seksuaaltervis. Lisaks said noored osa ka naeruteraapia koolitusest.

Sündmusele oodati kokku osalema vähemalt 250 Läänemaa noort. ”See ootus sai ületatud – noorte tervisepäeval ”Tervist, noored!” osales 400 noort üle Läänemaa,” ütles Läänemaa Noortekogu juhatuse liige ja noorte tervisepäeva projektijuht Birgit Aljaste.

Tervisepäeval osales 400 noort viiest Läänemaa koolist. Osalejate seas leidus noori Haapsalu kutsehariduskeskusest, Lihula gümnaasiumist, Läänemaa ühisgümnaasiumist, Kullamaa keskkoolist ja Noarootsi gümnaasiumist.

Koolitusi viisid läbi oma ala asjatundjad. Unest rääkis Läänemaa noortele Merit Lilleleht Eesti Unekooli Ühingust, stressi ja pingete telgitaguseid avas Matti Orav, seksuaaltervise erinevatest aspektidest rääkisid noortega Aurora Ursula Joala ja Andreas Lokko Eesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsist ja naeruteraapiat viis läbi Epp Priimägi.

”Kõik teemad on nii noorte kui ka kõigi teiste igapäeva elus aktuaalsed ja teadmised nendes valdkondades olulised. Seetõttu panime eesmärgiks jõuda võimalikult paljude noorteni ja see meil ka õnnestus,” ütles Aljaste.

Kui tavaliselt noored ei oska unevajadusest midagi arvata ega taha kuuldagi, kui keegi neid selles osas harida püüab, siis sel korral oli uni üks noorte lemmikteemasid. Stressi, pinge ja naeruteraapia osas said noored näpunäiteid ja teha praktilisi ülesandeid.

”Seksuaaltervise osas tehakse Eestis palju ennetustööd ja kampaaniaid. On rõõm näha, et vähemalt Läänemaa noortel on selles valdkonnas üsna head teadmised,” lisas Aljaste.

Noorte tervisepäeva ”Tervist, noored!” sponsoreerisid Tervis24.com, Billy Boy Eesti, Eat Natural Eesti, Kondoom.ee, Good Mood Food, Dispak OÜ ja Kondoomipood.ee.

Läänemaa Noortekogu tänab koostöö eest Haapsalu kutsehariduskeskust, Haapsalu Avatud Noortekeskust ja Tallinna Ülikooli Haapsalu kolledžit.

Sündmuse korraldamist rahastasid MTÜ Noorte Vaba Aeg ja Lääne maavalitsus.

Läänemaa Noortekogu tegemistega on võimalik kursis olla Facebooki vahendusel: https://www.facebook.com/laanemaanoortekogu/

Birgit Aljaste

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.