Haapsalu kunstikool kutsub täiskasvanuid kursustele

This slideshow requires JavaScript.

Alates oktoobrikuust ootab Haapsalu kunstikool uusi täiskasvanuid huvilisi joonistamise, maalimise, keraamika ja metallehistöö kursustele. Kursused on tööpäevadel ja kestavad kaks akadeemilist tundi.

Metallehistöö kursust juhendab Indrek Jets. Selle aine raames õpitakse valatava ehte, tarbeeseme või väikeskulptuuri valmistamist, see tähendab juveliirivahast mudeli nikerdamist ning metallist valatise viimistlemist, mitmesuguseid pinnaviimistlustehnikaid.

Õpitakse punslitega mustri löömist näiteks käevõru valmistamisel, lihtsamat graveerimist, kivide kinnitust, jootmist ning kummimist; kujundi väljasaagimist, inkrusteerimist ehk värvilisest metallist traadi panustamist alusmetalli süvistatud joontesse jne.

Juhendaja Aide Leit-Lepmets kirjeldab joonistamise kursust järgmiselt: “Joonistamine on üks olulisemaid kunsti alustugesid. Antud kursuse eesmärk on õppida joonistama võimalikult realistlikult. Tänapäeval ollakse seisukohal, et kõik inimesed on võimelised joonistama. Küsimus ei ole andes või selles, et sa ei oska kätt õigesti liigutada – oluline on õppida kujutatavat objekti õigesti vaatlema. Kursus sobib nii eelnevalt joonistamist õppinud kui ka neile, kes pole varem joonistamisega kokku puutunud. Oluline on tahe ja positiivne suhtumine.”

Elis Saareväli: “Maalikursusele on oodatud nii algajad, kui ka need, kes on asjaga juba rohkem tegelenud. Kursusel lähenetakse igale õpilasele individuaalselt, vastavalt sellele, mida õpilane arenguks vajab. Pakutakse akadeemilist maaliõpet: valguse ja varju kujutamine, tõelähedaste proportsioonide tabamine, tähelepanelik ja veenev värvikäsitlus jne. Samas on võimalus viljeleda ka ekspressiivset, fotorealistlikku jm maalimislaade.”

Keraamika kursusel saab proovida mitmesuguste keraamiliste nõude ja väikevormide valmistamist nii madal- kui ka kõrgkuumuspõletusega. Sel aastal on avanenud võimalused õppida ja praktiseerida töid potikedral. May Aavasalu
ja Indrek Jetsi juhendatavatele keraamikakursustele on veel jäänud mõned üksikud vabad kohad.

Täpsemat infot täiskasvanute kursuste toimumisaja, õppemaksu ja avalduste kohta leiab Haapsalu kunstikooli kodulehelt: http://www.hkk.edu.ee/

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.