Lembitu Twerdianski koostatud uus raamat räägib metsameeste elust ja juhtumistest eelmisel sajandil

MetsamĄlestused kaaned 001Trükist ilmus Lembitu Twerdianski koostatud raamat “Mälestusi Eesti metsaloo radadelt”. Selles on metsatöötajate mälestused alates 20. sajandi algusest kuni sajandi lõpuni.

Raamatust saab lugeda Eesti metsameeste tegemistest Kaug-Ida metsade hõlvamisel, metskondade loomise ajast pärast Vabadussõda, Teise maailmasõja ajast ja metsanduse olukorrast peale teist suurt sõda. Samuti töödest, sotsiaalsetest suhetest ja olukorrast metskondades 1950–1990. aastateni; elust metsavahitalus 1950-1960-ndatel.

Twerdianski on kokku pannud lood metsameeste õppimisest ja õpetamisest Tartus ja Luual, kohati üle võlli kippuvast tudengielust, grotesksetest juhtumistest, mis tulenes nõukogulikust elustiilist, jahist ja laulust, teadusetegemisest ja juhtimisest.

Kirjutajad on metsateadlased Ülo Tamm, Ülo Erik, Malle Kurm, Heino Kasesalu, Heldur Sander, metsaülemad ja metsaametnikud Endel Heinleht, Juhan Tamberg, Tõnu Vaask, Ain Erik, Silvi Tarang, Aarne Mihk, Sirje Selart, Taimo Türnpu, Tõnu Kalmet, Jaan Tiivoja, Ilmar Soobik, Heino Paju jt, samuti Lembitu Twerdianski.

300-leheküljelises teoses rikkalikult ajaloolisi fotosid Jüri Perelt ja autoreilt 1920-ndatest kuni 2000-ndateni.

Raamat jaemüüki piiratud tiraaži tõttu ei jõua. Tellida saab ainult otse koostajalt Lembitu Twerdianskilt, saates e-kirja letarang@gmail.com, helistades tel 51988258 või saates sõnumi Facebooki kaudu.

Raamatu hind 15 eurot + saatekulu.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.