Kaebused diskrimineerivate töökuulutuste kohta on sagenenud

Liisa Pakosta. F: www.vordoigusvolinik.ee
Liisa Pakosta. F: www.vordoigusvolinik.ee

Võrdsete võimaluste volinik Liisa Pakosta on saanud viimasel ajal rohkem pöördumisi selliste töökuulutuste kohta, mis tõrjuvad osa inimesed põhjendamatult tööle kandideerimisest eemale.

Liisa Pakosta: “Kui juba töökuulutus praagib osad inimesed põhjendamatult kandideerijate hulgast välja, siis tekitab see Eesti inimeste vahel valusaid lõhesid, tõrjub ja märgistab halvustavalt noori või küpsemas eas inimesi, mehi või naisi. Tööandja otsib kuulutusega inimest, kes on parim pakutud töö tegemiseks. Kuulutuses võib loomulikult nõuda tööks vajalikke oskusi ja kõike, mida iga inimene saab ise endas arendada – näiteks vajalikku keeleoskust, sobivaid isiksuseomadusi, vajalikku kogemust või haridust. Aga seda, mis inimesest endast ei sõltu ja mis pole töökohaga ka üldse seotud, piiranguks seada pole inimlikult viisakas ja on ka seadusega keelatud.

Näiteks pole kuidagi põhjendatud nõue kuulutuses, et alkoholipoodi müüjaks kandideerija tohiks olla kuni 35-aastane. Aga miks mitte 36-aastane, kes on suurepäraste müügitulemustega ning toob seega ettevõttele tublisti kasumit?

Diskrimineeriv töökuulutus on seadusega keelatud. Inimestel on õigus vajalike oskuste olemasolul kandideerida ja tööle valituks osutuda ka siis, kui ületavad diskrimineerivaid piiranguid kuulutuses, samuti on õigus tööandjalt nõutada valuraha.”

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.