Nädalavahetusel on Haapsalus kaks erilist suvemuusika kontserti

HM_portree2

Reede õhtul, 1. juulil esinevad kuursaalis ammused ansamblipartnerid, Rahvusooperi solist bariton Rene Soom ja pianist Siim Selis.

Soom_Rene_juuni 2015
Rene Soom.

Nende kava kannab pealkirja “Eesti mehe lood ja laulud” ja keskendub armastatud, ent veidi unustatud eesti heliloojate Aarne Oidi, Uno Naissoo, Gennadi Podelski, Evald Vainu, Lembit Veevo jt loomingule. See muusika on publikut võlunud aastakümneid ja saab nüüd kerge tolmukihi alt publiku ette särama toodud.

2. juulil esineb Haapsalu linnuse muuseumis Eesti Kontserdi kollektiiv Hortus Musicus koos oma kunstilise juhi Andres Mustoneniga.

Hortus tuli hiljuti festivalilt Odessast, kus esines mitmetuhadese publiku ees. Igal aastal väisatakse Venemaa suuri saale, samuti Lääne-Euroopa, pikkade traditsioonidega festivale, samuti esinetakse ka eksootilistes Lähis-Ida maades.

Andres Mustonen.
Andres Mustonen.

Ansamblis on mitu meest, kes tegutsevad seal esimestest päevadest alates ja mõtlevad juba ansambli 40. juubeli tähistamisele 2018. aastal.

Haapsalus esineb Hortus Musicus väikeses, kuid õdusas ja pika ning tähendusrikka ajalooga linnuse muuseumis. Nende kava “Time stands still/Aeg peatub” sobitub just sellesse paikka suurepäraselt. Esitatakse Dowlandi, Monteverdi, Frescobaldi, Purcelli loomingut.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.