Tänavused juunioride Euroopa meistrivõistlused laskmises peetakse Männiku lasketiirus 12.-19. juunil. Võistlustel osaleb 31 riiki. Suurima esindusega on väljas Eesti koondis 20 laskuriga. Suurim esindus Eesti koondises on välja panna Läänemaal, kust on kuus võistlejat.

Esimene päev ehk 0-päev on tavaliselt delegatsioonide saabumiseks. Esimesel võistluspäeval algavad ametlikud treeningud, toimub tehniline koosolek ja avamistseremoonia.

Ametlik treening tähendab, et võistleja saab päev enne oma võistlusharjutust teha treeningu sarnaselt võistlusega samal rajal, kus toimub tema etteaste. Ehk siis nagu Eurovisioonilgi, kus toimub peaproov. Ainult selle vahega, et treeningu tulemust ei kasutata, kui võistluspäeval midagi untsu läheb. Seega on tark treeningul mitte läbi lasta tervet harjutust, vaid jätta seeriaid vahele. Siis ei hakka alateadvuses eelmise päeva tulemus mõtlemist ja laskmist segama.

Läänemaa laskurid astuvad võistlustulle neljandal päeval, nii et meie laskuritel tulejoonele veel asja pole. Samas on võimalik ära teha registreerimine, saada kätte nimekaart ja lisaks veel muud nänni.

Ühelegi Eesti treenerile ei olnud tehtud registreeringut. Vähemalt õnnestus saada kaelaehe orgkomitee nimele. Midagigi, kui peaks tekkima vajadus kuhugi ligi pääseda.

Esimese päeva kulminatsiooniks oli avamistseremoonia, mis peeti Tallinna südalinnas Harjumäel. Kaitseväe orkester mängis, võistlejad marssisid ja „asjapulgad” pidasid kõnesid. Eesti „asjapulkadest” esinesid kaitseminister ja EOK president. Tulemata jäi kultuuriminister, kes arvatavasti oli veel väsinud naiste tantsupeol tantsimisest. Euroopast esines Euroopa Laskeföderatsiooni esimees. Üritus ise oli kodune ja hubaselt sümpaatne. Olles ise osalenud kümnekonnal sarnasel võistlusel, ei jäädud neile sugugi alla.

Mati Seppi

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.