Aprillis suurenes majutusettevõtetes peatunud turistide arv

Screen Shot 2016-06-10 at 9.51.05

Majutusettevõtetes peatus 2016. aasta aprillis 226 000 sise- ja välisturisti, mida oli 8% enam kui 2015. aasta aprillis, teatas Statistikaamet. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv.

Majutusettevõtete teenuseid kasutas 140 000 välis- ja 86 000 siseturisti, kelle arv suurenes eelmise aasta aprilliga võrreldes vastavalt 6% ja 13%.

Kaks kolmandikku majutusteenuseid kasutanud välisturistidest saabusid naaberriikidest Soomest, Lätist ja Venemaalt. Nendest riikidest kokku peatus majutusettevõtetes 4% enam turiste kui eelmise aasta aprillis.

Samuti saabus rohkem turiste mitmest Euroopa riigist. Aasia riikidest saabus 22% rohkem turiste. Neljandik majutusteenuseid kasutanud välisturistidest peatus väljapool Tallinna, nendest 30% Pärnu ja 19% Tartu linna majutusettevõtetes. 4% välisturistidest peatus Ida-Viru maakonna majutusettevõtetes.

38% majutusettevõtete klientidest olid siseturistid. Nendest 56% olid puhkusereisil ja 27% tööreisil. Harju maakonnas peatus 32%, Pärnu maakonnas 15% ning Ida-Viru ja Tartu maakondades kummaski 11% majutusteenuseid kasutanud siseturistidest. Enamiku maakondade majutusettevõtetes peatus rohkem siseturiste kui eelmise aasta aprillis.

Aprillis pakkus külastajatele teenust 920 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 18 000 tuba ja 41 000 voodikohta. Täidetud oli 44% tubadest ja 34% voodikohtadest. Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 34 eurot ehk sama palju kui aprillis aasta varem. Harju maakonnas maksis ööpäev majutusettevõttes 39 eurot, Tartu maakonnas 35 eurot ja Pärnu maakonnas 28 eurot.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.