Riigikogu liikmed saavad taas kuuluda omavalitsuste volikogudesse

Riigikogu võttis vastu seaduse, millega kaotatakse parlamendi liikmete keeld kuuluda valla- või linnavolikogusse.

Seaduse poolt hääletas 58 ja vastu 29 saadikut.

Põhiseaduskomisjoni algatatud Riigikogu liikme staatuse seaduse ja kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse muutmise seadus sätestab Riigikogu liikme õiguse kuuluda kohaliku omavalitsuse volikogusse ja täita volikogu liikme ülesandeid. Seadus kaotas piirangud, mille järgi Riigikogu liikmed ei või osaleda valla- ja linnavolikogude töös.

Riigikogu liikmest volikogu liikmetele töötasu ei maksta, küll aga on võimalik hüvitada nende tööga seotud kulutused. Riigikogu liikmed saavad asuda täitma valla- või linnavolikogu liikme ülesandeid 2017. aasta kohaliku omavalitsuse volikogu valimiste valimistulemuste väljakuulutamise järel.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.