Läänemaa JK Haapsalu võitis võõral väljakul Lasnamäe FC Ajaxi duublit 4:0

F: Oliver Tsupsman / Oliveri pildistused.
F: Oliver Tsupsman / Oliveri pildistused.

Laupäeval kell 14 Ajaxi kunstmuruväljakul alanud kohtumises haaras varakult kontrolli Läänemaa meeskond. Pärast paari luhtunud olukorda leiti lõpus avavärav. Morten Saar leidis vasakult äärelt ette posti avanenud Karmo Einmanni, kes palli väravasse saatis – 0:1.

Ei leinud palju aega kui Läänemaa sai kirja teise värava. Andres Proosväli vabastas sööduga kaitseliini selja taha Martin Salfi, kes palli esimese puutega väravasse saatis – 0:2.

Enne avapoolaja lõppu lõi õnnega pooleks iluvärava Karmo Einmann, kui paremalt äärelt terava nurga alt antud tugev tsenderdus värava tagumisse ristnurka keeras – 0:3 seisult mindi ka vaheajale.

Teisel poolajal hakkas üha enam palli valdama ka Lasnamäe meeskond, kuid väga ohtlikke olukordi luua ei suudetud. Kõige lähedamale jõuti väravale, kui karistusala äärelt suutis Jako Kariste napilt blokeerida Ajaxi ründaja pealelöögi.

Läänemaal oli aga endiselt rohkem väravavõimalusi, kuid realiseerimine jäi vajaka.

Vähem kui kümme minutit enne mängu lõppu vormistas mängu lõppseisu Artur Matto, kui ta Andres Proosvälja söödust karistusalas vabaks jäädes löögi esiposti poolt Ajaxi väravavahi selja taha saatis – 0:4.

Liigatabelis tõusis 21 punktiga (7 võitu, 2 kaotust, 31 löödud, 4 lastud) Läänemaa ajutiselt kolmandale kohale. Liigatabelit juhib FC Nõmme United II 24 punktiga, kellele järgneb võrdselt Läänemaaga 21 punkti kogunud Raplamaa JK. Neljandal kohal on Pärnu JK Vaprus 18 punktiga. Kõikidel konkurentidel on võrreldes Läänemaaga üks mäng vähem peetud. Homme kohtuvad omavahel Nõmme ja Vaprus.

Läänemaa JK Haapsalu mängis koosseisus: Siim Pikkaro, Karel Saarkopli, Jako Kariste, Bert Rotberg, Kaarel Koel, Morten Saar, Kristo Enn, Talis Tamm, Andres Proosväli, Martin Salf ja Karmo Einmann. Vahetusest sekkusid Leonid Bragin, Artur Matto, Andre Kaja, Raiko Tähhe ja Kris-Sten Toom.

Läänemaa JK Haapsalu järgmine mäng on juba tulevasel töönädalal, kui Väikese karika 1/16 finaalis võõrustatakse Haapsalu linnastaadionil Tallinna FC Eston Villat. Hetkel on toimumisajaks määratud teisipäev, 7. juuni kell 20, kuid suure tõenäosusega tõstetakse mäng ühe päeva võrra edasi 8. juunile.

Järgmine liigamäng on samuti koduväljakul. Pühapäeval, 12. juunil võõrustatakse liigatabeli liidrit FC Nõmme Unitedi duubelmeeskonda. Kohtumine algab kell 15.

Bert Rotberg

Foto: Oliver Tsupsman / Oliveri pildistused

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.