Isamaa ja Res Publica Liidu volikogu otsustas toetada Allar Jõksi ja kinnitas ta ametlikult erakonna presidendikandidaadiks. IRLi volikogu loodab koondada Allar Jõksi kui erakondade ülese kandidaadi taha ka teiste erakondade toetust.

Erakonna esimees Margus Tsahkna ütles, et äärmuste omavahelisse vastandumise aseme on vaja tasakaalustavat, talupojamõistuslikku lähenemist, mida Jõks erakondade ülese kandidaadina esindab. “Vastandumine ja äärmuste vaheline kraaklemine ei vii ühiskonda edasi. Peame keskenduma nii presidendikandidaadi valikul kui ka igapäevases poliitikas olulisele – eesti rahva püsimisele ning rahvusriigi arengule,” ütles Tsahkna.

Tsahkna sõnul ei ole Jõks allunud ühegi erakonna ettekirjutustele ning temast ei saa kuulekat mugavuspresidenti. “Poliitiline allumatus on talle maksma läinud küll töö jätkamise õiguskantslerina, kuid on tõestanud, et ta on sõltumatu ning lähtunud nii kohtuniku, õiguskantsleri kui ka advokaadina oma ametivandest ja põhiseaduses sätestatud põhimõtetest. See annab usku, et presidendiamet ei ole üksnes õukonnamängude tallermaa, vaid omab olulist rolli ühiskonna sidustamisel.”

IRL-i volikogu aseesimehe Ulla Preedeni sõnul veenis Jõksi volikogu ees peetud kõne et tema põhimõtted kattuvad suuresti IRL-i omadega.

“Rahvusriigi püsimine, eesti keele ja kultuuri säilimine, inimväärikuse, arengu ja ettevõtlusvabaduse tagamine on väärtused, millele toetub Eesti riik ja mis on üle päevapoliitilisest vaidlustest,” ütles Ulla Preeden. “Volikogu liikmeid veenis ka Jõksi toetus kohalikel valimiste valimisliitudele erakondade ja üksikkandidaatide kõrval – see aitab kaasa tugeva kogukonna arengule ja võimaldab inimestel enam kohaliku elu korraldamises kaasa rääkida,” lisas ta.

Erakonna esimehe sõnul avas Allar Jõks avas oma nägemuse presidendi rollist eelkõige kui põhiseaduses sätestatud põhimõtete kaitsjast. “Ta on näidanud, et ta kannab meie väärtusi ning tema taha on valmis koonduma mitme erakonna esindajad. Ootame koostöövõimet kõigi erakondade poolt, et leida erakondade ülest kandidaati, selleks peame tõusma erakondlikest huvidest kõrgemale.”

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.