Tänases Maalehes: Suvelavastuste suur ülevaade

image008

Suvelavastuste valik on sel aastal kirev – igale maitsele midagi. Kui Vargamäel rullub esmakordselt vaatajate ees lahti Kõrboja perenaise lugu, siis Vanemuise teatri eepiline lavastus “Obinitsa” alustab oma viimast hooaega. Tulekul on mitukümmend esietendust üle Eesti. Vaata artiklit siit. 

Ain Kaalep 90 – mees, kelle juures on käidud alati nõu küsimas

“Ma ei oska kirjeldada, kuidas tunneb Ain Kaalep end siis, kui ta on vastakuti väga rumala inimesega,” kirjutab Maalehes Peeter Olesk. “Distsiplineeriv ehk korralekutsuv Kaalep on tuttav aga paljudele, sest ta ei väsinud märkamast, kui keegi pani rappa. Viimasele võib reageerida mitmeti, muide ka värssides (nagu Ain Kaalep ongi teinud). Samas – ega veaparandus või hoiatus ole enamasti looming. Looming on loomuldasa uus. Kaalepite kodus Verevi järve ääres käidigi mitte nagu järeleksamil, vaid saamas teada midagi, mille peale ise ei tule.”

Miks Donald Trump meeldib Kremlile?

Ameerika edukat presidendikandidaati Donald Trumpi seob Kremliga vastastikune kiitus. Ühisjooni leiab ka läbi mõrvatud pagulase ja kogenud kampaaniameistri. Maalehe ajakirjanik Argo Ideon vaatleb Donald Trumpi ja Kremli seoseid.

Seakatk ähvardab taas metsades tapatalgutega 

Sigade Aafrika katk ei näita meie metsades taandumise märke. Suve lähenemine suurendab riske veelgi, kuna taudi leviku kõrgaeg on just palavatel kuudel.

Pikemalt loe Maalehest.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.