41LõunaLäänemaajalgpallipäev

Juba üheksandat aastat korraldas Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi oma piirkonna lastele lastekaitsepäeva jalgpalliturniiri. Aastatega on ürituse läbiviimisele appi tulnud teisigi selle piirkonna spordiklubisid. Kolm aastat oli üritus Massus koostöös Massu Ratsaklubiga, teist aastat aga Vatlas ja ladus korraldamine kohaliku JK Vatlaga.

Kõik see kokku on viinud selleni, et igal aastal lastekaitsepäeval saame pöörata selle üritusega suurt tähelepanu oma piirkonna tublidele spordilastele. See sportlik päev on pühendatud just neile.

Kohe algusest on lastekaitsepäeva jalgpalliturniir olnud rohkem kui lihtsalt tavaline jalgpallivõistlus. Iga kord on meie klubi suurüritust külastanud kuulsad Eesti jalgpallurid. Kui ma väidan, et Lõuna-Läänemaa külade jalgpalliplatsidel on meie lastega jooksnud terve Eesti rahvuskoondise jagu mängijaid, siis ma kindlasti ei liialda: Mihkel Aksalu, Alo Bärengrub, Enar Jääger, Martin Reim, Indrek Zelinski, Marko Kristal, Rauno Sappinen, Ingemar Teever, Rauno Alliku, Priit Mäeorg, Kethy Õunpuu, Kristina Bannikova on näited, kes meie jalgpallipäeva väisanud.

Samuti on oluline, et laps ei esinda mitte ilmtingimata oma kodukooli, vaid just küla, kus ta elab, et kodukandi ja kogukonna tunne meie noortel säiliks.

Meie püüd on olnud tuua just lastekaitsepäevale pühendatud üritusel staadionile ka rohkesti lapsevanemaid. Ja uhkusega saame öelda, et meie lastel on väga tublid emad-isad, kes alati oma noortele jalgpalluritele kaasa elavad. Ja mitte ainult ei ela kaasa, vaid võtavad ka ise meie jalgpallipäevast eri mängudega osa.

02LõunaLäänemaajalgpallipäev

Treening tippudega, turniir ja lastega lustimine

Selle aasta jalgpallipäev Vatla mõisapargis tõi lapsi kohale Lihulast, Tuudilt, Kirblast, Virtsust, Kõmsilt, Paatsalust, Vatlast. Aga ka näiteks Tallinnast ja Tabasalust. Kui oled maal vanaema juures, saab ka linnalaps toredast üritusest osa.

Päev algas Eesti tippjalgpallurite Kristina Bannikova ja Sander Lahe huvitava treeningtunniga. Siis reastasid kuue võistkonna kuuskümmend last end turniiriks ja lahti läks üks lustlik, kuid kindlasti ka huvitav ning lastele põnevust pakkuv jalgpalliturniir.

Turniir oligi huvitav, sest lapsed on tublid ja võistkonnad võrdsed. Päikesepaisteline ja palav suvine päev nõudis lastelt päris suurt vastupidavust. Vatla mõisapargi väga heal murul peetud turniiri võitis ühepunktilise paremusega Virtsu ees võistkond Tuudi: Daimar Viljamaa, Randy Põld, Henry Põld, Virgo Vallik, Karl Reinmaa, Herman Reinmaa, Timmo Kaasik, Tambet Järve ja Mihkel Sibul. Ka kõik järgnevad – Kirbla, Vatla, Lihula ja Lihula Tüdrukud – olid väga tublid.

Äärmiselt osavõturohke oli perekondade löögivõistlus, kus lööjate paari moodustasid laps ja lapsevanem. Kokku asus penaltipunktile tervelt 21 võistluspaari. Reegel oli lihtne – järgmisesse vooru pääses pere, kelle mõlemad liikmed realiseerisid löögi. Eelmise aasta võitu kaitsesid Allex ja Jüri Rummel, kes suutsid väravavahid koos üle mängida kahes voorus.

Päeva naelaks jäi taas laste ja lastevanemate sõprusmäng. Enne mängu tutvustati kõiki vanemaid, kes pärast seda uhkelt oma võsukese käekõrval palliplatsile viis. Seda oli uhke vaadata. Seitsmeteistkümne lapsevanema, kellest seitse olid emad, vastu astusid võistkonnad kordamööda. Ka sel aastal võitsid lapsevanemad, kuid kõige napimalt – 3:2! Laste silmad särasid ja särama lõid ka vanemate silmad oma tublidest lastest.

Lapsevanemad: Seda päeva on vaja

Meil võib olla palju tahet ja tegemissoovi, kuid üks on kindel – suurimad abilised on ikka laps ja lapsevanem. Laps sportides ja lapsevanem teda toetades.

Mõned mõtted vanematelt, kes kõik neile pakutava lastega kaasa tegid.

Ivi Talzi Lihulast: “Väga tore päev, saame näha, mida lapsed oskavad ja saame nendega koos mängida.”

Vaido Noor Virtsust: “Õnnestunud päev, saime lastega lustida. Väga vajalik üritus.”

Jüri Saatmäe Paatsalust: “Terve päev läbi oli lastega tegevus. Sain ka oma tütre palliplatsile, väga lahe.”

Vatla lapsevanem Riina Ristikivi: “Väga tore päev ja siin meil Vatlas. Väga hästi õnnestus.”

Toredalt võttis päeva kokku Lihula lapsevanem Kristi Küttmann: “Kui mitmed aastad tagasi esimest korda tulin, tahtsin kohe järgmisel aastal taas tulla. Nüüd olen juba ise ka palliplatsil. Täna oli nii palju uusi emasid, tervete peredega tuldi. Teeme seda kõik koos edasi.”

Kõikidele staadionil viibijatele oli korraldajate poolt korralik kehakinnitus. Päev lõppes autasustamise ja ühispildistamisega.

Jaanus Getreu

Fotod: Siive Knäzeva


(Videole klikkides võtab laadimine hetk aega)

01LõunaLäänemaajalgpallipäev 03LõunaLäänemaajalgpallipäev 04LõunaLäänemaajalgpallipäev 05LõunaLäänemaajalgpallipäev 06LõunaLäänemaajalgpallipäev 07LõunaLäänemaajalgpallipäev 08LõunaLäänemaajalgpallipäev 09LõunaLäänemaajalgpallipäev 10LõunaLäänemaajalgpallipäev 11LõunaLäänemaajalgpallipäev 12LõunaLäänemaajalgpallipäev 13LõunaLäänemaajalgpallipäev 14LõunaLäänemaajalgpallipäev 15LõunaLäänemaajalgpallipäev 16LõunaLäänemaajalgpallipäev 17LõunaLäänemaajalgpallipäev 18LõunaLäänemaajalgpallipäev 19LõunaLäänemaajalgpallipäev 20LõunaLäänemaajalgpallipäev 21LõunaLäänemaajalgpallipäev 22LõunaLäänemaajalgpallipäev 23LõunaLäänemaajalgpallipäev 24LõunaLäänemaajalgpallipäev 25LõunaLäänemaajalgpallipäev 26LõunaLäänemaajalgpallipäev 27LõunaLäänemaajalgpallipäev 28LõunaLäänemaajalgpallipäev 29LõunaLäänemaajalgpallipäev 30LõunaLäänemaajalgpallipäev 31LõunaLäänemaajalgpallipäev 32LõunaLäänemaajalgpallipäev 33LõunaLäänemaajalgpallipäev 34LõunaLäänemaajalgpallipäev 35LõunaLäänemaajalgpallipäev 36LõunaLäänemaajalgpallipäev 37LõunaLäänemaajalgpallipäev 38LõunaLäänemaajalgpallipäev 39LõunaLäänemaajalgpallipäev 40LõunaLäänemaajalgpallipäev 42LõunaLäänemaajalgpallipäev 43LõunaLäänemaajalgpallipäev 44LõunaLäänemaajalgpallipäev 45LõunaLäänemaajalgpallipäev 46LõunaLäänemaajalgpallipäev 47LõunaLäänemaajalgpallipäev 48LõunaLäänemaajalgpallipäev 49LõunaLäänemaajalgpallipäev 50LõunaLäänemaajalgpallipäev 51LõunaLäänemaajalgpallipäev 52LõunaLäänemaajalgpallipäev 53LõunaLäänemaajalgpallipäev 54LõunaLäänemaajalgpallipäev 55LõunaLäänemaajalgpallipäev 56LõunaLäänemaajalgpallipäev

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.